Bílá polévka s brokolicí a zastřeným vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce dáme máslo, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku a mírně osolíme. Zalijeme studeným vývarem, přidáme koření, přivedeme k varu a na sníženém stupni tepla…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce dáme máslo, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku a mírně osolíme. Zalijeme studeným vývarem, přidáme koření, přivedeme k varu a na sníženém stupni tepla…
Zeleninovou směs zalijeme asi 200 ml vody a vaříme 15 minut. Na pánvi orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku nakrájenou na nudličky, na plátky nakrájený…
Cesnek si nakrajime na slabe platecky, chilli papricky na kolecka a zpenime na olivovem oleji ve velike panvicce. Pridame proplachle musle, na mesicky pokrajena rajcatka…
Do pomalého hrnce vložíme na dno půlku zeleninové směsi, na ni hrudí a okořeníme. Zalijeme vodou (cca 2 litry) a pomalíme na I.stupni 6,30 hodiny. Poté maso vyndáme,…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, dáme do hrnce s rozpáleným olejem osmahnout a přidáme na kostičky nakrájený špek. Cibule nemusí být do zlatova, jen aby byla…
Připravit dobře drůbeží játra znamená uchystat svým strávnikům levný, výživný a velmi chutný pokrm. Pokud nakombinujete játra s chutnou zeleninovou směsí, přidáte…
Vydatnou polévku z kedlubny a brokolicového košťálu zvládnete připravit do půlhodiny. Talíř této horké zeleninové polévky podáváme ozdobený bylinkami a s dokřupava…
Z výše uvedených surovin klasickým způsobem vypracujeme kynuté těsto, které po dobu kynutí 3x propracujeme.Do misky nastrouháme uzeninu a sýr na větších otvorech, cibuli…
Naše babičky uměly využít opravdu všechny zbytečky a poživatelné části drůbeže. Někdy může být i zbytkové jídlo dokonce voňavější a chuťově skoro lepší, než původní…
Nejdříve uvaříme pohanku. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme houby, sůl a mletý kmín. Dusíme doměkka, když jsou hotové, odebereme stranou 2 lžíce. Uvařenou…
Vajíčka si uvaříme natvrdo, oloupaný chřest uvaříme ve vodě, 100 ml vývaru si necháme a s masoxem povaříme, necháme vychladnout, na brambory je nejlépe si uvařit den…
Nevíte jak upotřebit zbylé pečené maso? Pak je pro vás tento recept jako stvořený. Připravte z něj skvělou masovou pomazánku, kterou zvládnete připravit do deseti minut.…
Červenou papriku pokrájíme na kolečka, slaninu na tenké plátky. Kuřecí prsní řízky omyjeme a osušíme, ale nenaklepáváme. Každý prsní řízek nařízneme tak, aby v něm…
Šťavnaté bifteky z mletého hovězího masa podáváme s výraznou a dobře ochucenou omáčkou z rajského protlaku, kořenové zeleniny a vína. Tento pokrm se skvěle hodí pro…
Jako velikonoční pohoštění můžeme podávat krásný slaný dort, který připravíme z vajec, sterilované zeleniny, slaniny, šunky a sýra. Vše zalijeme dvěma vrstvami želatiny…