

Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru
Suroviny 4 porce
- 1 střední sklenička naložených žlutých fazolových lusků
- (případně trochu kyselých houbiček)
- 200 ml kefíru
- 100 ml i víc mléka (podle potřeby)
- 4 vejce
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sušené zeleninové směsi (Podravka, Vegeta, Zdravita)
- sůl
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a zalijeme mlékem a kefírem tak, abychom vytvořili řidší omáčku. Přidáme trochu soli, lžíci cukru a sušenou zeleninovou směs a na mírné teplotě za častého prošlehávání prováříme asi 20 minut. Poté přidáme fazolky s částí nálevu (případně kyselé houbičky).
Pokud je potřeba, zahustíme jíškou z másla a mouky a dochutíme cukrem a octem.
Ihned po odstavení z plotýnky vlijeme do omáčky celá vejce a necháme je ve vařící omáčce mírně ztuhnout.
Podáváme s mačkanými brambory s máslem a petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru
-
Eliza: Narazila jsem na tento recept náhodou, protože hledám inspiraci na zítřejší oběd, čerstvé fazolky mi poslala teta, protože ví, že bych se jich mohla ujíst
My tyhle žlutý fazolky nakládáme do stejného nálevu, jako děláme okurky. Samozřejmě scezený, bez semínek hořčice, jenom čistý nálev -
Raula: To nemám, propátrejte internet, určitě něco najdete (nebo jste již našla). Ale je fakt, že by se mi taky hodil, fazolky se nám rodí jak divé, v sezóně máme plnou mísu denně a zatím jsme je s mamkou jen zamražovaly...
-
lemonia terpsopoulou-z recka: Tak to jsem moc ráda, že jsem přispěla alespoň po těch letech...
-
tento recept jsem hledala moc dlouho asi 30 let dekuji vam ,je to ono
-
Rcept na naložení žlutých fazolek by nebyl,prosím?
-
Kefírové omáčky také vařím, máme je rádi(já i po studenu
)
+
-
To je něco jako zastřené vejce, ne? Moc hezký recept i fotky.
-
Netradiční příprava vajec, ale Zepter to opravdu zvládne, to jsem si jist.
Jinak u nás velmi oblíbený pokrm
-
hezoučký recept.. a zase ten krásný talíř
-
maris:Maruš, já to dělám na Zepteru, který už mám 20 let, a stále to funguje
,ale povařit vajíčka je někdy problém-tedy u nás, ale jinak ty mé hrnce opravdu dovaří po vypnutí sporáku-plotýnky
-
Jana Pá: Jani díky,
vyzkouším to, ale já když dám hrnec z plotny, tak už se mi jeho obsah nevaří, asi máš nějaké super úsporné nádobí
Já ale nesnáším tekutější bílky, to je můj problém, proto bych ta vajička určitě pár minut povařila
-
maris:Marisko,jde to, dnes to bylo ráno v 7 hod. na Nově, musíš nechat ty vajíčka 4 min.povařit v té omáčce,nebo, jak píše Eliza ztuhnout,ono je pravda, že záleží na strávníkovi, zda má rád měkké-tvrdé
-myslím vajíčko
Jo, ještě dodatek, já když odstavím hrnec z plotny, tak ještě tak cca 10 min. vaří jeho obsah
, takže já bych ty vajíčka tam asi udělala
-
Pochutnala bych si
, jen bych asi udělala zastřená vejce zvlášť, měla bych strach, že když už je omáčka odstavená z plotny, tak bílek neztuhne. Ale to je jen můj názor, jinak recept suuper
-
Eliza:Eli, to by u nás mělo úspěch a vůbec by nevadilo, že není maso
dala bych ještě petrželku, nebo pažitku a ty máš 11.bod
-
Tak to je bašta podle mého gusta. . .
+