Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí nudličky v bohaté smetanovo-rajčatové omáčce s kousky hrášku jsou dochucené chilli omáčkou. Rychlá a snadná večeře, pokud se vám nechce příliš vyvařovat. Jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí nudličky v bohaté smetanovo-rajčatové omáčce s kousky hrášku jsou dochucené chilli omáčkou. Rychlá a snadná večeře, pokud se vám nechce příliš vyvařovat. Jako…
Už vás nebaví klasické bramborové variace? Vyzkoušejte vídeňské brambory se smetanou, slaninou a cibulí, budete je milovat. Během půl hodiny vytvoříte výtečnou přílohu k…
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku…
Krůtí maso je výživné a rychle hotové, takže se hodí na oběd i večeři. Se smetanovou omáčkou bude lahodné, bylinky dodají omáčce ten správný šmrnc a cibulka s citronem…
Krémová polévka, připravená ze zralých a sluncem prohřátých, sladkých a voňavých rajčat, ochucená bazalkou. Sytá svačina s kouskem osmažené veky nebo lehká večeře ve…
Srnčí svíčková je skutečná delikatesa, která potěší nejen milovníky zvěřiny. Lahodné a křehké maso má plnou a zároveň jemnou chuť. Vyzkoušejte ji připravit sami a…
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou je jídlo s výraznou chutí zvěřiny, kterou zjemňuje sladkokyselý dotek brusinek. Tento tradičně laděný pokrm v sobě spojuje robustní maso…
Skvělá možnost, jak zužitkovat mražené nebo sušené houby. Smetanové omáčky mají v naší kuchyni velkou tradici. A s takovým spojením vepřové plece, voňavých hub a lahodné…
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…
Blesková úprava kuřecího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. V mžiku máte na stole chutný oběd nebo večeři. Hořčice dodá jídlu pikantní chuť, kterou můžete…
Na přípravu zelňačky existuje mnoho receptů. Tento patří mezi jednodušší a je vhodný zejména pro začátečníky. Přidání smetany dá polévce charakteristickou barvu a zjemní…
Máte chuť na omáčku, co má říz? Zkuste křenovou. Česká klasika, která se z našich jídelníčků téměř vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená…
Velmi jednoduchá úprava kuřecího nebo slepičího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. Kuřecí maso je zdrojem zinku a zvyšuje imunitu. Obzvláště v dětském…
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě…
Pojďme si zavzpomínat a připravit si šunkofleky - výborné, syté jídlo, které většina z nás zná již od dětství. Těstoviny, zapečené s uzeným masem a cibulí, zalité…
Samotná jen tak na chleba, základ do pomazánek, na sladko s ovocem, dokonce i do těstovin a omáček. Tam všude můžete použít domácí lučinu. K přípravě vám stačí bílý…
Ryžu uvaríme vo vode "na zub", kapustu trochu premyjeme a posekáme. Z mäsa odrežeme mastné časti a mäso pokrájame. Opečieme ho dobiela na orestovanej cibuli, poprášime…
Kotleta patří mezi nejlibovější druhy vepřového masa, právě proto bývá často po tepelné úpravě vysušená. Pokud ale plátky kotlety zapečeme spolu s bramborami a cibulí…
Potřebujete uvařit něco rychlého a opravdu chutného? Zkuste tento skvělý recept s krůtím masem. Je snadný a zvládne ho i začínající kuchařka. Potěší malé i velké…
Fazolky na smetaně patří k pokrmům, které se u nás připravují po generace. Zelené lusky se krátce povaří v tlakovém hrnci, poté se zalijí smetanou a dochutí octem a…
Přemýšlíte, co dobrého dnes uvařit? Pokud máte doma zrovna pěkný kousek vepřové panenky, dvě hrsti žampionů a krapet smetany, volba je jasná. Příprava nezabere mnoho…
Kousky krkovičky podušené na pořádné dávce cibule s hořčicí a česnekem jsou krásně křehké. Šťáva je zjemněná smetanou, díky čemuž vznikne jemná cibulovo-hořčičná omáčka.…