Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Recept ještě nebyl hodnocenTento krásný cheesecake láká barvou i lahodnou chutí. Jemný základ z tvarohu a ricotty potřený dýňovým želé ozdobíme sezónním ovocem. Na ozdobení navíc použijeme svěží…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento krásný cheesecake láká barvou i lahodnou chutí. Jemný základ z tvarohu a ricotty potřený dýňovým želé ozdobíme sezónním ovocem. Na ozdobení navíc použijeme svěží…
Přírodní vepřové maso na pórku s dýní a mrkví je vhodné pro bezlepkovou dietu nebo na odlehčení jídelníčku. Tamari omáčka dává vepřovému masu skvělou chuť a limeta…
Jednoduchý křupavý salát z červeného zelí, jarní cibulky a koriandru ochutíme svěží zálivkou z limetkové šťávy a oleje. Můžeme ho podávat jen tak jako svačinu nebo jako…
Jistě se stane, že chcete vyzkoušet něco nového a pak posoudit chuť daného pokrmu. Salát z fenyklu a pomerančů možná bude jedním z těchto jídel. Jistě vás překvapí…
Nadýchané francouzské suflé je lehké jako obláček. Skvěle se v něm doplňuje chuť banánů a svěží limetky. Připravíme ho velmi snadno a rychle, je ale důležité dobře…
Tento lehký a svěží pokrm spojuje jemnou chuť opečeného lososa s aromatickým estragonovým pestem. Společně s křehkým chřestem a lahodnou hlívou vytvoří dokonalou…
Žádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na zdraví. Štiplavost ztlumíme tvarohem. Chcete-li někoho chutně a zdravě…
Klíčem k opravdu výbornému grilovanému masu je dobře vychucená marináda a dostatečně dlouhá doba marinování. Pikantní Jamaican Jerk kuřecí paličky mají svůj původ na…
Nektarinková „zmrzlina“ ukazuje, že i přezrálé plody mohou posloužit jako základ lehkého letního dezertu. Bez složité přípravy, jen ovocná svěžest s kapkou limetky a…
Svěží salát s nektarinkami a pršutem spojuje sladkost ovoce se slaností sušené šunky a vytváří tak dokonalou harmonii chutí. Vše doplňuje lehká zálivka z olivového oleje…
Zkombinujte smetanovou čokoládovou panna cottu s vrstvou broskvového želé a vytvořte si tak krásně vypadající dvoubarevný dezert. Broskve panna cottu příjemně odlehčí a…
1. Z grepu a limetek vymačkáme šťávu na ručním odšťavňovači a vymačkanou šťávu přefiltrujeme přes sítko (např. husté sítko na čaj). 2. Šťávu smícháme s rumem. 3.…
Všetky prísady dobre premiešame a zmesou potrieme žraločie chrbáty. Necháme aspoň 2 hod marinovať. Potom grilujeme po oboch stranách asi 10 min. Podávame s varenou…
Do mixéru vložíme led a postupně dávkujeme všechny suroviny, tak jak jsou uvedeny v receptuře, kromě perlivé vody. Poté nalijeme koktejl do sklenice typu long a dolijeme…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. V misce smícháme ingredience na marinádu ke kuřeti. Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky a dáme…
Na oleji krátko opražíme nadrobno narezanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom, nasekaným zázvorom, chilli papričkou a kari.Vložíme na malé kocky nakrájané zemiaky a…
1. Oloupaný ananas, červenou cibuli, chilli papričku zbavenou semínek a čerstvé lístky máty nasekáme najemno. Smícháme, přidáme limetkovou šťávu, kůru, promícháme,…
Diamantové rybky umyjeme a do misky pripravíme marinádu z citrónovej trávy, galangalu (ovocný zázvor), kafirových lístkov, chilli a čerstvých byliniek: koriander a…
Ryby na každém boku nařízneme třikrát příčnými řezy, osolíme, potřeme olejem, posypeme paprikou a odložíme na chvíli do chladu.Květák rozebereme na menší růžičky,…
Limetky nakrájíme na kostky a dáme do džbánu.Přidáme asi 2 lžíce třtinového cukru a 80 ml limetkové šťávy, vše důkladně pomačkáme drtítkem, kdo nemá, tak použije…
Falafel: Cizrnu nechtee přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte, zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do změknutí (1-2 hod.) Cizrnu slijte, nechte…
Vegetariánské chilli je nadupané výživnými luštěninami. Fazole spolu s čočkou, paprikou a kořením doplňuje samozřejmě chilli. K této pálivé směsi pak připravíme jako…
Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být…
Do džbánu dáme na kostky nakrájené limety, na tenké plátky nakrájený oloupaný zázvor, přidáme cukr, limetovou šťávu a vše rozdrtíme drtítkem nebo kdo nemá, tak…