Vařená italská "šlehačka"

Danca Kuchařka: Danca

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Ostatní 6 názorů

Suroviny

2 KL čiré práškové želatiny
2 PL vlažné vody
2 PL hladké mouky
2 PL krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 ml vody
2 bílky
limetková šťáva
100 g zakysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu dáme do mističky a zalijeme dvěma lžícemi vlažné vody.

  2. Hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme, rozkvedláme dohladka s 250ml vody a vaříme na mírném ohni za stálého míchání cca 10minut.

  3. Do uvařené "kaše" vmícháme nabobtnalou želatinu a necháme trochu zchladnout (často mícháme).

  4. Poté hmotu přendáme do šlehací nádoby robotu a šleháme tak dlouho, až zbělá a téměř vychladne.

  5. V této chvíli přidáme jeden po druhém bílky a došleháme do konzistence šlehačky.

  6. Ochutíme limetkovou šťávou a nakonec už jen krátce vešleháme zakysanou smetanu.

  7. Dáme dobře vychladit a používáme stejně, jako klasickou šlehačku.

Poznámka

Inspirovala jsem se v časopise Knihovnička 07/2014. Jen se mi finální produkt zál dost chu´tově mdlý, tak jsem navíc přidala limetkovou šťávu. A protože mi přece jen chyběla ta mléčná chuť, zkusila jsem oproti původnímu receptu inovaci v podobě přidání zakysané smetany (což se ukázalo jako super nápad:-) )

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vařená italská "šlehačka"

Tématické fráze: panacota láďa hruška panacota v prášku recept na italskou šlehačku recept na vařenou šlehačku šlehačka v prášku prášková šlehačka varena zakysaná smetana do dortu italská panacota varena šlehačka na dort tncz malinová štáva malinová štáva vařená jak se dela italska slehacka recept italské obrázky řezy z vařené šlehačky varena slehacka do cukrovi panacota se zakysané smetany šlehačka kakaová v prášku panacota konzistence vařená pařížská šlehačka panacota od ládi hrušky