Holandské řízky
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté maso se sýrem obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Můžeme je smažit i péct…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 429 kJ / 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 1,50 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,90 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Šťavnaté maso se sýrem obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Můžeme je smažit i péct…
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a…
Karbanátky jsou tradiční českou klasikou z mletého masa a dají se připravit v mnoha různých variantách. Od tohoto receptu nečekejte žádné objevné novoty, ale připravte…
Jablečný závin patří mezi klasiku, která se pravidelně peče v našich kuchyních jako rychlá sladká pochoutka k nedělní kávě. Vyzkoušejme ale tentokrát kupované listové…
Drobenkový koláč je výborným dezertem, který budeme mít hotový téměř bez práce. Není potřeba vypracovávat žádné těsto, navíc je koláč jemný a příjemně šťavnatý. Upéct ho…
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se…
Pokud rádi mlsáte, není nic lepšího, než si upéct domácí moučník. Receptů je nespočet, ale voňavému jablečnému závinu se nic nevyrovná. Tento závin je z těsta, které se…
Rajská omáčka patří mezi nejznámější klasiku české kuchyně. Snad každý ji zná podávanou s plněnými paprikami a rýží. Můžeme ale pro změnu vyzkoušet variaci rajské s…
Máte chuť na sladký oběd nebo skvělý dezert k nedělnímu kafíčku a nevíte, co připravit? Připomeňte si dětství a upečte si dokonalou žemlovku nebo lidově "zemlbábu". Tato…
Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá,…
Jablečný závin podle tohoto klasického receptu zvládne i začátečník upéct tak, že si na něm všichni skvěle pochutnají. Hotový jablečný závin můžete na talíři doplnit…
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého…
Nadýchaná jako peřinka, přesně taková je tato pudinková buchta. Přestože může působit příliš obyčejně, po prvním ochutnání změníte názor. Pudink dodává celému moučníku…
Hrníčková klasika našich babiček, to je litý koláč s ovocem. Společně s bublaninou jeden z nejpopulárnějších letních moučníků. Vláčnost mu dodává šťavnatá náplň ze…
Oblíbený mrkvový koláč hezky vypadá a výborně chutná. Navíc takový koláč z mrkve není složité upéct - zvládne ho každý, kdo už někdy pekl něco sladkého. Množství cukru v…
Upečte si s námi sladký poklad české kuchyně - nostalgickou hrníčkovou olejovou bábovku. Tento recept potěší všechny milovníky rychlé přípravy. V troubě ji máte za pár…
Jemná sekaná vonící česnekem je oblíbeným obědem dětí i dospělých. Může být kořeněná pokaždé trochu jinak, z vepřového masa nebo směsi vepřového a hovězího. Skvěle…
Křupavý smažený řízek je klasika, která nikdy neomrzí. Ovšem i s tradičním receptem si můžete pohrát a dát mu šmrnc. Zkuste recept na kuřecí řízky marinované v jogurtu,…
Květák nám nabízí širokou škálu možností jak jej v kuchyni upotřebit. Stačí růžičky krátce předvařit a pak je zapéct dozlatova se smetanou, vejci, sýrem, bylinkami a…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového těsta. Velkou předností…
Ostružinový koláč je díky tvarohu, přidanému v těstě, úžasně vláčný a jemný. Když ostružiny před pokladením na těsto poprášime nebo obalíme moukou, udrží se nahoře a…
Chystáte se upéct štrúdl, ale zapomněli jste koupit listové těsto? Nepropadejte panice, máme pro vás záchranné lano. Pokud doma máte tvaroh, vyzkoušejte štrúdl z…