Litý citronový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenPro nadcházející teplejší dny se jako moučník hodí litý citronový koláč, který má zajímavě svěží chuť. Příjemně vonící litý koláč zpestří tak posezení u kávy s vaší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pro nadcházející teplejší dny se jako moučník hodí litý citronový koláč, který má zajímavě svěží chuť. Příjemně vonící litý koláč zpestří tak posezení u kávy s vaší…
Olomoucké tvarůžky buď zbožňujete nebo nenávidíte. Tento zrající sýr velice specifické vůně je však plný bílkovin a také nízkokalorický, tudíž se hodí do redukční diety.…
Krásně křehká, dozlatova upečená, kukuřičná kuřátka naplněná bylinkovou nádivkou, jsou perfektním jarním obědem. Kuřátka, pečená s hráškem, můžeme podávat třeba s…
Sezóna chřestu je v plném proudu, zkuste jej připravit i jinak než jen v minutkové úpravě. Zapékané těstoviny s chřestem a šunkou jsou velmi jednoduché jídlo, které…
Plněné těstoviny z jednoho pekáčku připravíte snadno a rychle a uděláte radost dětem i dospělým. Těstovinové mušličky s kuřecím masem a špenátem jsou přelité jemnou…
Vaječná omeleta je oblíbené snídaňové jídlo, které dobře zasytí na celé dopoledne. Připravte si ji trošku jinak a to s čerstvým špenátem a pečenou v troubě, není to nic…
Polévky nemusí být pouze teplé, některé můžeme podávat i za studena, třeba takovou ředkvičkovou polévku ze zakysané smetany a kefíru. Tato polévka je příjemně osvěžující…
Pokud nám zbyde kousek sladkého mazance po velikonocích, můžeme je ještě upotřebit na dokonalou sladkou snídani. Plátky mazance obalíme v ochucených vejcích, opečeme a…
Snadnou pomazánku, na kterou spotřebujeme třeba i vařená vajíčka z koledy připravíme opravdu raz dva. Hotová je za chvíli a díky ředkvičkám je i plná vitaminů. Chuť jí…
Ač se to na první pohled nemusí zdát, ředkvičky mají v kuchyni pestré využití. Salát z restovaných ředkviček s karamelovou zálivkou má zajímavou chuť a hodí se jako…
Špenát byl u většiny z nás v dětství nenáviděný, ale v dospělosti jsme mu pomalu přišli na chuť. Z čerstvého špenátu připravíte snadnou a rychle připravenou špenátovou…
Jednoduchá a velmi dobrá je tato hrášková pomazánka. Příprava zabere jen chvilku a pochutná si celá rodina. Vypadá krásně na jednohubkách pro návštěvu, ale i v…
Oku lahodící a barvami inspirující pokrm vytvoříte velmi snadno a můžete jej podávat i jako slavnostní oběd. Šťavnatá kuřecí prsa plněná vejcem mají díky česneku a…
Nevíte co připravit jako sladké pohoštění pro koledníky? Zkuste koláčky z kynutého těsta, které připravíte rovnou se třemi druhy náplně a to s makovou, povidlovou a…
Tento slaný koláč se špenátem a celými vejci můžete připravit na poslední chvíli a pohostit jím koledníky, ale skvěle poslouží i jako způsob zpracování vykoledovaných…
Krásně vonící nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv, neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Podávat ji můžeme jako přílohu, ale také jako samostatný pokrm.…
Přijde k vám o Velikonocích návštěva? Jako sladké občerstvení k šálku dobré kávy můžete připravit skvělé minizákusky, skládající se ze špenátového mechového korpusu,…
Vajíčková pomazánka je snad nejčastěji připravovaná právě v období Velikonoc, když potřebujeme spotřebovat vykoledovaná vajíčka. Jejich obměn existuje opravdu nespočet,…
Slaný velikonoční koláč z křehkého těsta, plněný vejci, šunkou a sýrem, můžete připravit rodině jako sváteční večeři. Křehké těsto je snadné na přípravu, ale je potřeba…
Velikonoční sekaná s bramborovou kaší se skvěle hodí ke svátečnímu obědu. Mleté maso plněné špenátovou náplní a vejcem vytváří na řezu mozaiku barev, která přímo láká k…
Sytě zelená barva nám vždy připomene jarní dny a krásně zelenající se přírodu. Za necelou hodinku můžete připravit vydatnou jarní polévku se špenátem, petrželkou a…
Mezi méně často používané druhy masa patří kůzlečí, které je chutné a patří především ke svátkům jara. Maso předem naložíme do osoleného mléka, zbaví se tak svého…
Keblubnovo-celerová omáčka je vynikající přílohou k pečenému i dušenému masu. Výrazná chuť kedlubny i celeru je vyvážena jemností zakysané smetany. Pokud jste zvyklí na…
Jehněčí roláda plněná žampionovou nádivkou s cibulí a anglickou slaninou je lahodný pokrm, který se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Měkké a šťavnané maso je…