Čalamáda velmi chutná
Recept ještě nebyl hodnocenČalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy…
Podzimní dýňová polévka, která je ozvláštněna červenými fazolemi, vás překvapí jednoduchou a rychlou přípravou. Polévku můžete dochutit do sladko-kysela, nebo přidat…
Pokud patříte k milovníkům čočky, tenhle recept vám určitě zachutná. Lehce pikantní čočka je obohacena o sýr, restovanou mrkev a cibulku a podávat ji můžete s volským…
Restovaná kuřecí prsa na kopru se sójovou omáčku vás překvapí netradiční kombinací chutí. Jako příloha je zvolena pečená zelenina, která zaručí skvělý požitek jak pro…
Kuřecí prsa pečená v zelném listu s Romadurem a pečenými bramborovými vrtulemi mají výraznou a aromatickou chuť. Netradiční zelný salát z kysaného zelí s rajčaty a…
Tento pokrm je originální kombinací sladkých a slaných chutí, která překvapí a potěší. Šťavnatá jablka, pečená do měkka, krásně ladí s jemně kyselým hlávkovým zelím,…
Quinoa se skvěle hodí do salátů, dodá jim nadýchanost a salát díky ní dobře zasytí. V kombinaci s pečenou zeleninou, cizrnou a jednoduchým dresinkem chutná skvěle,…
Quinoa se skvěle hodí do salátů, dodá jim nadýchanost a salát díky ní dobře zasytí. V kombinaci s pečenou zeleninou, cizrnou a jednoduchým dresinkem chutná skvěle,…
V sychravém počasí přijde vhod polévka, která zahřeje a zasytí. V této se snoubí jemný květák s výrazným kořením. Zázvor a chilli paprička dodají polévce říz. Podáváme…
Dýňové koláče pečeme nejčastěji na podzim, kdy je dýní dostatek. Toto období je spjato také s výrazným kořením. Spojením tohoto pak můžeme upéct lahodný, skořicí,…
Kloboučky lahodných bedel můžeme zpracovat na mnoho způsobů. Využit je také můžeme jako takové mističky k naplnění. Do ne zcela rozvinutých kloboučků plníme masovou směs…
Králičí maso má jemnou chuť a není tučné. Když k němu přidáme čočku a houby, vznikne syté a lahodné jídlo. Skvělou chuť podpoří i červené víno, česnek a slanina.…
Houby jsou skvělá alternativa k dršťkám. Použít můžeme například kotrč, který se v našich lesích docela hojně objevuje. Polévku bohatě ochutíme paprikou a přidáme i…
Ryzec je oblíbená a velmi chutná houba. Velmi snadno z ní připravíme dobrotu, na které si pochutnají i vegetariáni. Ryzce zapečeme s kousky dýně a na závěr pečení na…
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného…
Tento zeleninový nákyp je velmi jednoduchý a k jeho přípravě stačí pár surovin. Přesto jde o velmi dobré jídlo, ve kterém se pěkně doplňuje chuť květáku a mrkve. Skvěle…
Frittata je italská verze omelety, která se na závěr zapéká v troubě a je velmi sytá, hodí se tedy jako vydatná snídaně. Ochutíme ji pečenou dýní a podáváme s…
Pokud máte rádi aromatické tvarůžky, ochutnejte je i v této zajímavé kombinaci s mletým masem a dýní. Příprava je velmi snadná. Maso ochutíme chilli a čerstvými…
Lišky patří mezi tradiční a oblíbené druhy hub. Mají velice typickou vůni a lehce kořeněnou chuť. My je s tímto receptem můžeme snadno zakomponovat do lahodné cibulové…
Díky pečení získá zelenina silnější a výraznější chuť i kouřovou vůni. Česnek navíc ztratí štiplavost a chutná nasládle. Pečenou zeleninu podáváme s vařeným bulgurem,…
Lahodný květák vynikne v tomto dobrém jídle. Jeho chuť zvýrazníme opékáním, díky kterému bude příjemně křupavý a zlatý. K dochucení použijeme trochu chilli. Vše spojíme…
Pečený šťavnatý bůček je česká klasika, která pořádně zasytí. Podáváme ho s bramborovými knedlíky a vařenou kapustou. Ta nejen že skvěle chutná, ale obsahuje také…
Pečený šťavnatý bůček je česká klasika, která pořádně zasytí. Podáváme ho s bramborovými knedlíky a vařenou kapustou. Ta nejen že skvěle chutná, ale obsahuje také…
Pečený šťavnatý bůček je česká klasika, která pořádně zasytí. Podáváme ho s bramborovými knedlíky a vařenou kapustou. Ta nejen že skvěle chutná, ale obsahuje také…