Hovězí nudličky s cibulovo mrkvovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na klínky (na osminky). V pánvi rozpálíme olej a hovězí maso zprudka orestujeme. Osolíme, přidáme cibuli, zamícháme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na klínky (na osminky). V pánvi rozpálíme olej a hovězí maso zprudka orestujeme. Osolíme, přidáme cibuli, zamícháme a…
Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, cca 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky. Na…
Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, cca 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky. Na…
Na oleji zpěníme cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev a celer. Chvíli podusíme přihodíme česnek a po té maso. Mícháme, aby se maso opeklo a rozdrolilo. Přidáme pyré,…
Cuketu omyjeme, odřízneme konce a nastrouháme na jemno. Neloupeme jí protože i ve slupce se najde velké množství živin, minerálů a vitamínů. V menším kastrůlku si…
Oloupaná vejce rozpůlíme, vyjmeme žloutky, které přendáme do misky. Spolu s čerstvým sýrem a wasabi rozmělníme na hladký krém, do kterého vmícháme najemno posekanou…
Na olejích orestujeme na malé kousky rozebraný osolený a opepřený květák. Přidáme rajčata a okořeníme bazalkou. Chvíli ještě restujeme a zalijeme rozmíchanými osolenými…
Zaděláme těsto. Mouku vysypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme cukr a asi 100 ml vlažného mléka. Lžičkou střed zlehka promícháme a…
Fazole propláchneme a necháme okapat. Nakrájíme rajčata. Podélně je rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Okurku…
Játra odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Zalijeme studeným mlékem a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Uležená játra vytáhneme a osušíme.Z vejce, mouky a dalších…
Osmahneme na oleji cibuli nakrájenou nadrobno. Tak 3 minuty, cibule by měla zesklovatět. Přidáme nakrájenou klobásu. Restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme zelí. Přidáme…
Oloupané brambory, česnek, očištěný celer i mrkev najemno nastrouháme. Směs zeleniny okořeníme, přidáme vejce a smaženou cibuli.Trošku zahustíme moukou a strouhánkou a…
Sýry, uvařená vejce, klobásku a omytý pórek nastrouháme. Přidáme tvaroh, sůl a uzenou papriku.Zamícháme a dáme do chladu. Podáváme s pečivem, rajčátky apod.
Všetky suroviny dobre premiešame. Dávame pozor na soľ, dochucujeme podľa slanosti syra.Mažeme na chlieb a ozdobíme jablkom alebo zeleninou.
Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, dáme…
V míse dobře promícháme mouku, vejce, mléko, špetku soli, cukr a skořici a necháme 30 minut stát.Do odstátého těsta přimícháme kypřící prášek, mandle a rozinky. V…
Lahodné podzimní jídlo připomíná složením syté pokrmy našich předků. Ti moc dobře věděli, že výživná pohanka, kapustičky a sezónní houbová nadílka jdou zpracovat spolu.…
Cuketu nastrouháme najemno, česnek naškrabeme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a scedíme.V kastrůlku rozehřejeme ghí, přidáme cuketu, česnek a promícháme.…
Do nádoby od pekárny nalijte vlahé mléko, přidejte vejce a rozpuštěné máslo. Přisypte hladkou mouky, rozdrobené droždí, krupicový cukr do jednoho rohu a sůl do druhého…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky, přidáme cibuli na hrubo, plátky česneku, osolíme, opepříme, přidáme chilli, vše podle chuti, promícháme.Poklademe nakrájenými…
Maso uvaříme do měkka a umeleme, přidáme vajíčko, trochu smetany, podle potřeby dosolíme. Uděláme koule a obalíme v klasickém trojobalu. Usmažíme v oleji. Do vývaru z…
Mleté maso důkladně promícháme se všemi ingrediencemi. Podle potřeby přidáme strouhanku, aby směs nebyla příliš lepivá ani suchá. Dáme odležet do lednice alespoň na 1,5…
Mleté maso důkladně promícháme se všemi ingrediencemi. Podle potřeby přidáme strouhanku, aby směs nebyla příliš lepivá ani suchá. Dáme odležet do lednice alespoň na 1,5…