Vepřová játra na pivu podle Babicy
Recept ještě nebyl hodnocenJátra nakrájíme na nudličky, poprášíme moukou, opečeme na pánvi, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Přidáme petrželku a zalijeme pivem.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra nakrájíme na nudličky, poprášíme moukou, opečeme na pánvi, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Přidáme petrželku a zalijeme pivem.
Filety protáhnout v polohrubé či hrubé mouce, z přísad udělat těstíčko a filety tím napatlat a ihned smažit.
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Salám nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka. Houby podusíme na lžíci oleje, osolíme. Do vymazané zapékací misky dáme vrstvu…
prsa nakrájíme na šikmé proužky, každé na 4 hořčici smícháme se se solí pepři, a potřeme jím maso, dáme jej do misky a zalijeme podmáslím. do pánve nalijeme olej…
Příprava: Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na osminy. Cibuli jemně nakrájíme na kolečka. Okapané herinky nakrájímee na 2 cm proužky. Fazolky…
Rybí filet osolíme, opepříme a v teflonové pánvi z obou stran opečeme do změknutí. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme česnekové plátky, žampiony pokrájené na čtvrtky a…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust.Zeleninu očistíme a papriku nakrájíme na proužky, cuketu na půlkolečka, cibuli na měsíčky, rajčata přepůlíme a česnek nasekáme…
Umytú a očistenú kapustu postrúhame nadrobno ( na najmenšom slzičkovom strúhadle). Kapustu osolíme a dáme dusiť na rozpustené maslo. Udusíme do mäkka a necháme…
Bramborový guláš, tentokrát s fazolemi a mrkví vám dopřeje chutný oběd nebo sytou večeři. Práci v kuchyni si můžete urychlit použitím konzervovaných luštěnin. Přidejte…
Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko. Na…
Za málo peněz, hodně muziky. Tímto rčením by se dalo označit i toto navenek obyčejné jídlo, které ale dokáže zároveň být pokrmem, po kterém se jen zapráší. Hodí se k…
Ze zbytků kuřete uvaříme 2 litry vývaru a měkké části vyndáme, můžeme ještě obrat maso a vrátíme do vývaru. Pak přidáme vegetu, sůl, pepř, nadrobený tataráček(udělá…
Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa…
Koblihy plněné šunkou jsou netypickým pojetím tradiční dozlatova vysmažené pochutiny. Kynuté těsto vykrojíme a naplníme oblíbenou uzeninou. Po usmažení je pak dozdobíme…
Pokud máte rádi jablka pečená v županu, vyzkoušejte rychlejší variantu. Jablka smažená v těstíčku se skořicí jsou výbornou alternativou k lívancům a hodí se jako snídaně…
Křehké a nadýchané sněhové pusinky jsou skvělý způsob, jak můžeme využít přebytečné bílky. Navíc do nich přidáme limetku, díky které budou chutnat ještě zajímavěji.…
Gazdovská sekaná se skvěle hodí na víkend, dá se totiž servírovat nejen čerstvě upečená, s bramborovu kaší, ale i jako studená večeře s chlebem, hořčicí a kyselou…
Jedním z nejlepších zdrojů vitamínu B je droždí. Pomazánku z něj znají skoro všichni, ale zkoušeli jste takovou drožďovou polévku? Tahle je plná bylinek, domácích…
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme nakrájené houby, kmín, mírně osolíme a zvolna dusíme cca 10 minut. V polévkovém hrnci rozehřejeme zbytek másla, přidáme na hrubo…
Dny se pomalu oteplují a místo hutných jídel, vyhledáváme spíše svěží a lehčí pokrmy. Přesně takový je těstovinový salát s kuřecím masem, sušenými rajčaty a kapary.…
Pečený losos v krustě z mandlových lupínků a strouhaného sýra je elegantní pokrm, který se hodí i ke slavnostnějším příležitostem. Kombinace jemného rybího masa a…
Grilované vepřové placičky připravíme z pomletého plecka, koření a nasekaných lístků máty, které maso osvěží a provoní. Dokonale s k nim hodí příloha v podobě…
Grilované vepřové placičky připravíme z pomletého plecka, koření a nasekaných lístků máty, které maso osvěží a provoní. Dokonale s k nim hodí příloha v podobě…
Listy červené řepy nemusí skončit v kompostu. Můžeme je chutným způsobem využít v kuchyni. Stačí je naplnit masovou směsí, zavinout a uvařit v páře. Vznikne tak lehké…