Tuňáková pomazánka - zdravější verze
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 149 kJ / 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,04 g |
Tuky | 23,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 795 mg |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 19,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 1. 2017 15:36
casino: Nečiň jiným, co nechceš, aby oni činili Tobě. Tolik k té osobní rovině. Howgh!
31. 1. 2017 09:27
chocolate:
Ano, myslel jsem to asi tak jak píšete v technické poznámce
Dajda:
No, koukám, že se pomalu přesouváte z věcné diskuze do roviny víceméně osobní Tak ať se vám daří
OT: Už včera (viz níže) jsem projevil snahu "odklonit" komentáře a nekomentáře od tohoto receptu...
Ano, myslel jsem to asi tak jak píšete v technické poznámce
Dajda:
No, koukám, že se pomalu přesouváte z věcné diskuze do roviny víceméně osobní Tak ať se vám daří
OT: Už včera (viz níže) jsem projevil snahu "odklonit" komentáře a nekomentáře od tohoto receptu...
31. 1. 2017 06:33
Simona Skolakova: Milá Simono, nejsem smutná. Kdybych si měla brát všechno, co tu kdo utrousí, tak samým smutkem uschnu. Jen doufám, že není smutná Judith a příště bude třeba vice přemýšlet o tom, co sem vloží. Otázkou je, zda o tom budou přemýšlet také ty desítky dalších nováčků, které sem vkládají jeden doublerecept za druhým, což už casinovi zřejmě nevadí. No doufejme, že se dnes vyspal lépe než včera.
31. 1. 2017 00:06
Dajda: nebuď smutná,já vím,že jsi to myslela dobře,ale nakonec to dopadlo jinak než by si autorka receptu přála.Ale ruku na srdce,kdyby jsem tu byla prvně,dala první receptík v dobré vůle a toto by vzniklo,co si budeme povídat asi by to nikoho z nás nepotěšilo,tak jsem to myslela,i když to původně bylo myšleno dobře.Ale je fakt,že debata je virtuální a někdy se to prostě zvrtne aniž by člověk chtěl.Nic ve zlém Dajdo,já vím,ale.....
30. 1. 2017 16:03
Simona Skolakova: Právě to jsem si dovolila u tohoto receptu ocenit, že v ní není majonéza jako ve většině zde uvedených tuňákových pomazánek:
30. 1. 2017 15:51
Nu, ja osobne jsem Casinovu poznamku pochopila (a vnimam to tak i ja), ze cca 80-100g zerve je v tomto pripade komponent, ktery na vysledne chuti nebude nijak zasadne rozpoznatelny, vzhledem k mnozstvi tvarohu, vajec a tunaka, nehlede na pouzita ochucovadla. Rozdil v chuti cisteho zerve a tvarohu samozrejme poznam.
To je tedy technicka pozn., pomazanka je jiste velmi dobra.
To je tedy technicka pozn., pomazanka je jiste velmi dobra.
30. 1. 2017 15:49
Škoda,že taková debata se vede pod pěkným receptem a autorky receptu se netýká, u jejího receptu není o majonéze ani slovíčko
30. 1. 2017 15:46
Mě se recept líbí Majolku® moc nemusím žervé a tvaroh je dobrá kombinace je to lehká večeře.
30. 1. 2017 14:48
casino: Milý casino, nevím jak Vy, ale já rozdíl mezi tvarohem, žervé nebo třeba lučinou poznám i se zavázanýma očima, dokonce poznám i jestli ochutnávám tučný nebo odtučněný tvaroh.
Judith sem dneska vložila svůj první recept, který se opravdu od té přemíry tuňákových pomazánek s majonézou liší. Co se týče mých pomazánkových receptů, mohou se klidně smazat, když Vás tak iritují. Já na nich zase tak nelpím. Nicméně si nemyslím, že jsou tak tuctové, když už je přečetlo několik stovek osob.
Na druhé straně vlastně děláte mým chlebíčkům reklamu. Vy se sice snažíte, aby to byla reklama špatná, ale možná nevíte, že i špatná reklama je stále reklama
Judith sem dneska vložila svůj první recept, který se opravdu od té přemíry tuňákových pomazánek s majonézou liší. Co se týče mých pomazánkových receptů, mohou se klidně smazat, když Vás tak iritují. Já na nich zase tak nelpím. Nicméně si nemyslím, že jsou tak tuctové, když už je přečetlo několik stovek osob.
Na druhé straně vlastně děláte mým chlebíčkům reklamu. Vy se sice snažíte, aby to byla reklama špatná, ale možná nevíte, že i špatná reklama je stále reklama
30. 1. 2017 13:52
Ještě k tomuto receptu:
Přijde mi to jako recept pro recept
Kolik jedinců asi by poznalo rozdíl mezi 1 vanička odtučněného tvarohu 1 vanička žervé, pokud by je ochutnávali odděleně, he
A s tvarohem (Lučinou, "pomazánkovým" máslem) to děláme kde kdo a ještě ušetříme jednu pixličku tuňáka, že
No, možná ale tu probíhá nějaká soutěž v množství vložených "nových" receptů
Dajda:
odpovídám tady: https://www.toprecepty.cz/recept/51450-podmazanka-...
Přijde mi to jako recept pro recept
Kolik jedinců asi by poznalo rozdíl mezi 1 vanička odtučněného tvarohu 1 vanička žervé, pokud by je ochutnávali odděleně, he
A s tvarohem (Lučinou, "pomazánkovým" máslem) to děláme kde kdo a ještě ušetříme jednu pixličku tuňáka, že
No, možná ale tu probíhá nějaká soutěž v množství vložených "nových" receptů
Dajda:
odpovídám tady: https://www.toprecepty.cz/recept/51450-podmazanka-...
30. 1. 2017 13:17
Souhlasím s Dajdou v tom, že je velký rozdíl mezi tím, zda plánujete udělat pomazánku "na najedení" nebo "na chuť". Pokud budu dělat pomazánku kupříkladu k večeři, budu se snažit, aby byla lehčí, protože počítám s tím, že jí sním větší množství. Pokud budu dělat pomazánku, kterou slabě natřu na veku místo másla, tak tam klidně trochu majonézy přidám.
30. 1. 2017 11:57
casino: Nejsem totální odpůrce majonézy, ale rozhodně na ní neujíždím. Momentálně ji nejím vůbec a pokud ji používám, tak ji vždycky kombinuju s něčím lehčím, třeba s jogurtem Activia. Do tuňákové pomazánky mi opravdu připadá vhodnější přidat tvaroh, čerstvý sýr nebo pomazánkové máslo než Majolku®. V tom receptu, na který poukazujete, se přidává jen trocha majonézy do pomazánkového másla. Taky nejde o pomazánku, ale o "podmazánku", kterou lehce potřete krajíčky veky místo másla, to je něco jiného než udělat tučnou pomazánku, která přijde na chlebíček jako hlavní suroviny. Že to musím vysvětlovat právě Vám, zkušenému kuchaři!
30. 1. 2017 11:09
No, tedy já mám majonézu tůůůze rád, ale zdá se, že Dajda: na ní přímo ujíždííí
https://www.toprecepty.cz/recept/51450-podmazanka-...
https://www.toprecepty.cz/recept/51450-podmazanka-...
30. 1. 2017 09:23
Dajda: Ja nechápem, prečo sa vôbec do akejkoľvek pomazánky pchá majonéza. Pomazánky sú rôzne, ale dávať do nich majonézu...preto sa mi tiež páči, že konečne pomazánka ako má byť.
30. 1. 2017 09:03
To je opravdu dobrá kombinace! Taky si myslím, že přidávat k tučnému masu z tuňáka ještě tučnou majonézu je zbytečné kupení nadmíru mastných potravin. Já bych se osobně obešla i bez těch vajíček.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 1 hodinou
Rohlíkové křupky
Přidáno před 13 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 13 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 14 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 1 hodinou
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 2 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 2 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 2 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 2 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 3 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 3 hodinami
Mini Pavlova
Strdada uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaký tvaroh je nejlepší do Míša řezů? Takový, aby vznikl nadýchaný a jemný krém
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Další recepty
Tématické fráze: tunakova pomazanka zdrava zdravé pomazánky pomazánka tunáková s majonézou tunakova pomazanka tuňáková pomazánka s jogurtem zdravé pomazánky recepty tuňáková pomazánka top recepty tuňáková pomazánka z tvarohu tuňáková pomazánka ze zerve pomazánka z tunaka zdravá tuňáková pomazánka recept zdravá pomazánka jak udělat tuňákovou pomazánku tuňáková pomazánka bez majonézy tuňáková pomazánka s majonézou pomazánka z tuňáka zdravě zdravé recepty pomazánky zdravá pomazánka recept recepty na zdravé pomazánky tuňákový pomazánka zdravé recepty
Suroviny: tuňák v konzervě, tvaroh odtučněný, sýr žervé, vejce, cibulka jarní, sůl, pepř, hořčice, smetana zakysaná
Tuňáková pomazánka - zdravější verze
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWkP
15 názorů