Bramboračka s klobásou a zakysanou smetanou

magdalenka Kuchař: magdalenka

Polévky 6 názorů

Suroviny

4-5 ks brambory
1/2 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 PL sádla
sůl
mletá sladká paprika, príp. aj pálivá
1 stroužek česnek
1-2 bobkový list
2 nožičky uzená klobása maďarského typu
voda, cca 2 litre
(kdo používa - dochucovadlo - Vegeta a spol.))
libeček
---------------
kysaná smetana cca 200 g
(príp. 2 PL polohrubé mouky)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na masti speníme drobne nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme mletú papriku, pokrájanú koreňovú zeleninu, pokrájané zemiaky, bobkový list, chvíľu restujeme. Zalejeme vriacou vodou, mierne osolíme, berieme do úvahy, že výslednú chuť ovplyvní údená klobása.

  2. V polovici varu pridáme klobásu - ošúpanú a pokrájanú na kolieska. Dovaríme, ochutnáme a dosolíme, pretlačíme cesnak, pridáme ligurček.

  3. Môžeme zahustiť smotanou, do ktorej vmiešame polohrubú múku, zohrejeme trochou polievky. Prehriatu smotanovú zmes vlejeme do vriacej polievky a povaríme cca 10 minút. Ja obyčajne tento krok vynechávam a smotanu (bez múky) si pridávame do taniera.
    (Ak smotanu neprehrejeme, môže sa vo vriacej polievke zraziť.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 115 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboračka s klobásou a zakysanou smetanou

Tématické fráze: bramboračka s klobásou polevka se smetanou zeleninova a klobasou celer klobasa zakysaná smetaná bramboracka s sklobasou bramboracka se smetanou- recept lahodna bramboračka bramboračka se zeleninou a s klobaskou bramboračka zezakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo