Bruschetta s pečeným česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenKaždú neošúpanú hlávku cesnaku zabalíme do alobalu a dáme piecť cca na 30-40 minút pri 200 stupňoch, pečieme na mriežke (kvôli šetreniu energie napr. keď pečieme mäso). …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Každú neošúpanú hlávku cesnaku zabalíme do alobalu a dáme piecť cca na 30-40 minút pri 200 stupňoch, pečieme na mriežke (kvôli šetreniu energie napr. keď pečieme mäso). …
Vše v uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program "kyprý", nebo "podmáslí"
Na masle osmažíme cibuľu, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, zalejeme vodou (vývarom), osolíme , okoreníme, privediem do varu. Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme umyté a…
V kastrolu na sádle osmahneme cibuli a párky. Postupně přidáváme mrkev, brambory a zelí. Přidáme dvě snítky rozmarýnu, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme do měkka.…
Smícháme mouku, vločky, sůl a vodu a necháme hodinu a více odležet. Pak přidáme sezam, mák a nasekané ořechy. Část sezamu můžeme nahradit lněnými či slunečnicovými…
Líčka potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme, posypeme z obou stran tymiánem, zakápneme olejem a necháme v lednici odležet, nejlépe do druhého dne. Celer si…
Do hrnce nalijeme 1 dcl vody, přidáme čočku, špenát, nakrájenou zeleninu a lněné semínko na zahuštění. Osolíme, okořeníme. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí, ihned…
Slaninu (salám) nakrájet na nudličky a opražit. Na to maso (verze 1 na nudličky, verze dvě na malé kostičky) a přidáme pórek (verze 1 na kolečka, verze 2 posekaný). Po…
U cele hlavky zeli castecne vykrojime kostal a vlozime ji na 5 minut do vrouci osolene vody. Opatrne obereme vrchni mekke listy a hlavku znovu vlozime do vrouci vody …
Do necelého litru vody přidáme ocet, sůl, koření a přivedeme k varu.Kloboučky václavek důkladně očistíme, vložíme do vařící vody a vaříme 20-30 minut.Čočku uvaříme podle…
Do necelého litru vody přidáme ocet, sůl, koření a přivedeme k varu.Kloboučky václavek důkladně očistíme, vložíme do vařící vody a vaříme 20-30 minut.Čočku uvaříme podle…
Z teplé vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, kterým zaděláme tužší těsto ze zbytku surovin. V teplíčku necháme vykynout, pak vypracujeme bochníček a dáme do…
Na nudličky nakrájené maso opečeme na másle, přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibulku. Potom zaprášíme moukou, zředíme vývarem a dobře zamícháme. Přilijeme…
Dokonalá kombinace chutí, která potěší nejen milovníky ryb. Jemný tuňák v nálevu se skvěle doplňuje s krémovým avokádem a vytváří výživnou směs, plnou zdravých tuků a…
Cuketku škrabkou oloupeme, vydlabeme jádřinec, nastrouháme nahrubo a posolíme špetkou soli.Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přišleháme olej a nakonec i vodu,…
Maso nakrájíme na kostky, přidáme utřený česnek, pepř, sůl, 1pl oleje, promícháme a necháme hodinu v lednici. Cibule očistíme, nakrájíme na jemno, osmahneme na 1 pl…
Uvaříme si vejce natvrdo. Nahrubo nastrouhanou kedlubnu a šunku smícháme s tvarohem, paprikovým krémem, vychladlými uvařenými - nahrubo nastrouhanými vejci. Vše dobře…
Uvaříme si vejce natvrdo. Nahrubo nastrouhanou kedlubnu a šunku smícháme s tvarohem, paprikovým krémem, vychladlými uvařenými - nahrubo nastrouhanými vejci. Vše dobře…
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí. Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky,…
1. Na pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka osmažíme mleté hovězí maso. 2. Po jeho zhnědnutí přidáme cibuli, česnek, celerový stonek a mrkev chvíli restujeme za stálého…
Játra opláchneme, osušíme a očistíme od blanek. Pokrájíme je na plátky cca 1 cm silné a na okrajích je malinko nařízneme. Klobásku pokrájíme na kolečka. Plátky jater i…
V hlubší nádobce si smícháme pomerančovou šťávu s olejem, pomerančovou kůrou a zázvorem. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky, promícháme v připravené marinádě a…
Nosíte v létě z lesa košíky velkých bedel? Snad neexistuje jednodušší recept než ten s jejich úpravou na kmíně. Přirozenou houbovou chuť podtrhne opečení bedel na sádle…
Ryžu udusíme s mliekom a štipkou soli do mäkka. Dyňu rozpolíme a vyberieme jadrá. Spodnú časť trocha vydlabeme, vrchnú ošúpeme. Vydlabanú dužinu aj vrchnú časť narežeme…