Smetanové langoše s nivou
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické langoše známe všichni. Zkusme si je ale připravit s malou obměnou - do těsta přidáme zakysanou smetanu, a hotové, ještě horké langoše potřeme směsí hustého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasické langoše známe všichni. Zkusme si je ale připravit s malou obměnou - do těsta přidáme zakysanou smetanu, a hotové, ještě horké langoše potřeme směsí hustého…
Klasické langoše známe všichni. Zkusme si je ale připravit s malou obměnou - do těsta přidáme zakysanou smetanu, a hotové, ještě horké langoše potřeme směsí hustého…
Brambory oloupeme a menší necháme vcelku, větší rozpůlíme. Dáme je vařit do dostatečně slané vody a vaříme cca 10 minut. Měly by zůstat poloměkké.Máslo rozpustíme a…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a necháme chvilku odstát. Nivu nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme na půlkolečka.V pánvičce rozehřejeme olej a kučecí kousky…
Cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na malé kostičky. Česnek na půlky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, brambory a mrkev. Smažíme cca 1 minutu, osolíme,…
Oloupané brambory nastrouháme na jemno a smícháme se všemi surovinami. Vytvoříme těsto, které rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme váleček. Vaříme v osolené…
Oloupané brambory nastrouháme na jemno a smícháme se všemi surovinami. Vytvoříme těsto, které rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme váleček. Vaříme v osolené…
Do mísy dáme nadrobno nakrájenou cibulku a sterilovanou kapii. Přidáme tvaroh, mletou sladkou papriku, sůl a pepř.Můžeme ozdobit jarní cibulkou nebo pažitkou.
V tomto receptu najdeme návod na přípravu štrúdlového těsta, do kterého pak zabalíme po karamelu vonící náplň. Nastrouhaná jablka doplníme známými karamelovými sušenkami…
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, oloupaný a na kousky nakrájený zázvor, nadrobno nasekaný česnek a vše opékejte asi pět minut, dokud…
V jedné míse promícháme sypké ingredience - mouku, cukr, špetku soli, kakao a kypřící prášek.Banány rozmačkáme vidličkou (vůbec nevadí, když zůstanou celé malé kousky…
Z mletého masa, vejce, koření a drobně nakrájené cibule vytvoříme menší kuličky. Na pánev dáme olej a kuličky zprudka opečeme. Vytáhneme z pánve a odložíme.Do vypečeného…
Z uvedených přísad rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.Ze švestek vyjmeme pecky, švestky překrojíme na čtvrtiny. Žloutky, cukr…
Cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, rajčátka rozčtvrtíme a vejce nakrájíme na menší kousky.Avokádo přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme ho na menší kousky. Dáme do…
Na rozehřátý olej vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidáme nadrobno nasekaný česnek a rajčata nakrájená na malé kostičky, osolíme a opepříme. …
Tradiční příloha svátečních a zejména těch vánočních dnů. Bramborový salát má mnoho různých podob. V tomto receptu k uvařeným bramborám přidáme v octové vodě vařenou…
Porce kapra osolíme, štědře posypeme drceným kmínem, pepřem a paprikou a naskládáme ho do máslem vymazaného pekáčku kůží dolů.Slaninu nakrájíme na kousky, česnek na…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí, případně králičí, doba…
Na pánvi osmahneme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku a pořádně promícháme. Až bude cibulka zlatavá, vyndáme ji z pánve stranou a v tom samém oleji osmahneme na…
Hlívu nakrájíme na kousky. Rozškvaříme pokrájenou slaninu, přidáme máslo a na něm zpěníme nakrájenou cibuli.Přidáme hlívu, sterilovanou zeleninu i s nálevem, koření …
Korpus: Všechny suché suroviny smíchejte v misce dohromady. V jiné misce vyšlehejte měkké máslo s řeckým jogurtem. V další misce vyšlehejte bílky s troškou soli do…
Pomazánka je výborná namazaná na chlebu či bílém pečivu, výborně chutná i na toastech či topinkách. Můžeme ji doladit přidáním soli, kajenského pepře či nastrouhaného…
Křehké tukové těsto je u těchto galetek ozvláštněno mandlovou moukou. Chuťově se tak skvěle doplní i s ovocnou náplní, na kterou jsou v tomto případě zvoleny šťavnaté a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Křehké kedlubny: Modré odrůdy dřevnatí mnohem méně, vypěstovat je můžete i na balkoně, jen je třeba je dobře zalévat a hnojit
Je vaše lednice plná? Možná v ní máte těchto 9 potravin, které tam ale rozhodně nepatří!
Ve středověké krčmě na pivě nešidili, zato zde kvetl hazard a chudým se k jídlu podávala kaše. Bohatší si dopřávali veverku nebo ježka!