Banánový makovec s drobenkou a mandlemi
Krásně vláčný makovec, vonící po banánech, posypaný křupavou drobenkou na povrchu, je opravdu luxusní záležitostí. Kombinace máku a banánu je zajímavá a chutná skvěle. Upečete ho jednou a vaši strávníci se jej budou dožadovat pravidelně.
Suroviny pro 1 plech
Forma o velikosti 22x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 146 kJ / 4 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,20 g |
Tuky | 242,95 g |
Vláknina | 43,19 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 4,53 g |
Sůl | 3,05 g |
Sacharidy | 535,53 g |
Postup přípravy
Jogurt, nahrubo rozmačkané banány, citronovou šťávu a kůru smícháme v misce. Krok 5: Moučnou směs i jogurtovo-banánovou hmotu po třetinách stěrkou zapracujeme do máslové pěny. Krok 6: Těsto přendáme do připravené formy a povrch stěrkou urovnáme. Nakonec posypeme drobenkou a mandlemi. Krok 7: Pečeme cca 50 minut, kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do makovce a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Pokud povrch tmavne příliš rychle, přikryjeme makovec alobalem a dopečeme zakrytý. Necháme ve formě zcela vychladnout.
Zveřejněno 24. 8. 2024 10:24
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánový makovec s drobenkou a mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP7K
Moje poznámka
Banánový makovec s drobenkou a mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERP7K
Nejnovější recepty
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 1 hodinou
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 2 hodinami
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Masové bramboráky
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový dip
Přidáno před 4 hodinami
Makrela v rajčatové omáčce se zeleným pepřem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuchařka Chili ve StarDance ukázala, jak se tančí šťouchané brambory: Jsem nadšený, chválil ji porotce Tománek
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Nekynuté šátečky s tvarohem jsou křehké a lahodné. V těstě je sice droždí, ale fígl je ve zpracování
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 před 13 minutami
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka před 14 minutami
Domácí rohlíky
pavlina.simr před 54 minutami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr před 1 hodinou
Česnečka
iveta.kroul před 1 hodinou
Květáková polévka II
zdenka.s před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 1 hodinou
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 1 hodinou
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
f-kikinka před 8 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
mouka hrubá,
sůl,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
mouka mandlová,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
koření do perníku,
mák mletý,
jogurt bílý,
banán,
šťáva citronová,
citron,
mandle plátkové
Komentáře (10)