Lněné sádlové rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na omládek dobře vymícháme a necháme pak 45-60 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme volnější těsto, které necháme v míse asi hodinu vykynout…
Plundrové těsto svým vzhledem připomíná těsto listové, na rozdíl od něj je však kynuté a překládané s vrstvou tuku. Díky tomu je výsledné pečivo vláčné, jemné a méně se…
Filety z pstruha opláchneme a důkladně osušíme. Položíme je kůží dolů na prkýnko a vetřeme do masa směs olivového oleje a jemně nasekaných bylinek, nakonec pokapeme…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.Maso orestujeme ze všech stran, osolíme,…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený libovější bůček. Kdo nemá rád bůček, může použít vepřovou plec.Maso orestujeme ze všech stran, osolíme,…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.Na hluboké pánvi orestujeme…
Tvaroh smícháme s mlékem, vejcem a olejem.Přidáme mouku a prášek do pečiva.Vypracujeme hladké těsto.Těsto zabalíme do fólie nebo do sáčku a dáme na 30 minut do lednice…
Salám nastrouháme na hrubo. Ostatní ingredience nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme a vmícháme ochucenou majolku.Majolku smícháme s ostatními surovinami a…
Nejprve uvaříme poctivou hovězí polévku z hovězího masa a morkové kosti. Kost tam ovšem nenecháváme příliš dlouho. Stačí tak 40 minut (+ - )Potom ji z polévky vyndáme,…
Skleněný nebo jiný pekáč vymažeme celým máslem.Vepřovou panenku rozřízneme podélně, abychom vytvořili kapsu. Mírně ji naklepeme a osolíme, opepříme a okořeníme…
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a se solí a s kmínem je uvaříme doměkka.Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rozpustíme sádlo a nakrájenou cibuli osmažíme do zlaté barvy…
Vše smícháme a naložíme na tenké plátky nakrájené maso. Marinujeme do druhého dne.
Z uvedených surovin zpracovat těsto (nejprve v míse promíchat vařečkou) a dát ho na chvíli (ale i přes noc) odpočinout do lednice.Potom vyválet - nejsnadněji mezi dvěma…
Hlívu pokrájíme na širší řezy a v osolené vodě uvaříme doměkka.Scezenou hlívu vložíme do nálevu, který ve sklenici zbyl po kyselých okurkách a po úplném vychladnutí…
Dýni očistíme, nakrájíme na kostky a odložíme stranou. V hrnci rozpálíme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibulku, poté přidáme připravenou dýni a asi 5 minut…
Ke štědrovečerní večeři není nutné připravovat jen českou klasiku, smaženého kapra s bramborovým salátem. Pokrm hodný sváteční tabule je též kapr pečený s plátky sušené…
Ke štědrovečerní večeři není nutné připravovat jen českou klasiku, smaženého kapra s bramborovým salátem. Pokrm hodný sváteční tabule je též kapr pečený s plátky sušené…
Z ingrediencí připravíme rozkvas a necháme při pokojové teplotě přes noc.Do mísy dáme ingredience na těsto přidáme rozkvas a promícháme.Může se stát že bude těsto řidší,…
Do nádoby (sklo, porcelán - pokud ohříváme v mikrovlnce) dáme vodu a cukr a ohřejeme na cca 37°C (chladnější = droždí kyne pomalu, teplejší než cca 42 °C = kvasinky se…
Cibule nakrájíme na osminky, klobásy na silnější kolečka.Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a dáme je do zapékací mísy. Přidáme sůl, pepř, mletou…
Mleté maso smícháme s nastrouhaným uzeným sýrem, nadrcenou chilli papričkou, mlékem a vše dobře promícháme.Masovou směs dáme na noc uležet do ledničky. Druhý den maso…
Kuřecí prsa nakrájíme podélně na proužky. Osolíme a kořeníme podle svého oblíbeného koření. Listové těsto vyválíme na cca 4-5 mm.Nakrájíme z těsta asi 1 cm široké…
Banány si nakrájíme do mísy a vidličkou lehce rozmačkáme. Nemusíme rozmačkat úplně, je lepší nechat v těstě kousky. K banánům přidáme cukr, vanilkový cukr, vajíčko a…
I staré rohlíky můžete ještě využít. Skvěle se totiž hodí pro přípravu slaných tyček, které si vychutnáte jako pohoštění k vínu nebo alternativu brambůrků. Ochutit je…