Těstoviny s bešamelem
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli oloupeme, překrojíme ji napůl a nakrájíme na půlkolečka, žampióny na plátky, kuřecí maso a šunku na kousky.Na pánvi na oleji orestujeme nejprve cibuli, potom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli oloupeme, překrojíme ji napůl a nakrájíme na půlkolečka, žampióny na plátky, kuřecí maso a šunku na kousky.Na pánvi na oleji orestujeme nejprve cibuli, potom…
Na oleji s máslem zpěníme cibulku, přidáme porájenou kapustu, osolíme a přiklopíme pokličkou, aby si kapusta pustila vlastní šťávu, chvilku podusíme, přidáme kari,…
Chřest omyjeme a škrabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osušíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích…
Chřest omyjeme a škrabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osušíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích…
Pórek a houby orestujeme na oleji. Vypneme sporák a přidáme nastrouhané brambory, oba sýry, vejce a koření. Promícháme. Listové těsto rozválíme na ovál silný asi tři…
Tohle jídlo neuděláte dietní ani kdyby jste chtěli. Tuk nese chuť a proto bude lepší dodržet postup a dát sádlo, špek i klobásu, abyste si pochutnali. Z jídla je potřeba…
Připravíme marinádu: V míse smícháme smetanu s kečupem, hořčicí, rozetřeným česnekem, grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem.Postupně v ní po jednom obalíme…
Bílý chřest můžeme zpracovat do jemné a krémové polévky. Nejprve jej blanšírujeme a poté přidáme do vývaru, který chuť zvýrazní. Do krémové konzistence si pomůžeme…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Na oleji s máslem orestujeme posekaný česnek (ne drcený, dejte si tu práci a pokrájejte ho) zalijeme vývarem, přidáme nastrouhané brambory a koření, provaříme,…
Stehýnka zbavíme kůže, obereme maso a nakrájíme na menší kousky. Do misky dáme vejce, sojovou omáčku, solamyl, prošleháme, naložíme připravené maso, dáme do chladna a…
Stehýnka zbavíme kůže, obereme maso a nakrájíme na menší kousky. Do misky dáme vejce, sojovou omáčku, solamyl, prošleháme, naložíme připravené maso, dáme do chladna a…
Stehýnka zbavíme kůže, obereme maso a nakrájíme na menší kousky. Do misky dáme vejce, sojovou omáčku, solamyl, prošleháme, naložíme připravené maso, dáme do chladna a…
Vepřové maso nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulí, přidáme naškrábanou mrkev, celer, chvíli restujeme, přidáme maso, česnek nakrájený na tenké plátky…
Vepřové maso nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulí, přidáme naškrábanou mrkev, celer, chvíli restujeme, přidáme maso, česnek nakrájený na tenké plátky…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2minuty osmahnout. Pak…
Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce. Přidáme najemno nakrájenou cibuli uzenou mletou papriku a společně zlehka orestujeme. Srdce zbavíme krevních…
Mleté maso si prosolíme, zalijeme vodou, promícháme do hladka a necháme nějakou dobu odpočinout. Pak přidáme gyros, petrželku a je-li maso moc tekuté, nebo by nedrželo…
I když kedlubnu jíme často syrovou, skvělá je i v polévce, kde vynikne její nasládlá chuť. Polévku uvaříme velmi snadno a díky kroupám i dobře zasytí. Na talíři ji…
Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme jí na oleji a na vysmažené slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Srdíčko nakrájíme na kostky, přidáme ho k osmažené…
Pohánku zalejeme vriacou vodou tak, aby presahovala asi 1 cm nad pohánku. Zakryjeme a vložíme do perín, dobre zabalíme. Necháme 30 minút odpočívať, potom vyberieme a…