Pomazánka na topinky z tomatových rybiček
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny ingredience na pomazánku pomačkáme vidličkou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhaný sýr. Mažeme na topinky, které ještě počesnekujeme.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny ingredience na pomazánku pomačkáme vidličkou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhaný sýr. Mažeme na topinky, které ještě počesnekujeme.
Všechny přísady marinády smícháme, přidáme očištěná a osušena kuřecí prsa, promícháme a necháme při pokojové teplotě 1 hodinu marinovat.Na pánvi rozpálíme olivový olej a…
Perlička patří v kuchyni mezi méně známou drůbež, což je veliká škoda. Její maso je chuťově mezi bažantem a kuřetem a skvěle se hodí na pečení. Naplňte ji nádivkou a…
Uzenáče i lososa rozmělníme do misky, přidáme máslo, sýr, majolku, zakysanou smetanu a vše utřeme do hladka. Nakonec dáme nastrouhanou očištěnou mrkev nadrobno, vmícháme…
Očištěné maso nakrájíme na medailonky, okořeníme všeckým kořením, osolíme, pokapeme olejem, dáme do misky, přikryjeme a necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého…
Do mísy nasypeme mouku, na jednu stranu přidáme sůl, na druhou droždí. Zamícháme a přidáme máslo. Prsty promícháme jako bychom dělali drobenku. Poté přilijeme 2/3 vody a…
V první řadě si namočím hrách a houby. Je 30 prosince šest hodin večír, vařit budu zítra dopoledne. Zítra nadpolednem si pustím na rádyju svou oblíbenou stanici Prahu a…
Syrové brambory oškrabeme a nastrouháme na velmi tenké plátky (já používám robot, je možné i na struhadle nebo nožem - asi 2-3 mm). Dáme do mísy, osolíme, opepříme a…
Rozehřejeme olej, přidáme lžíci másla a zprudka opečeme maso, osolíme, opepříme, přidáme očistěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, koření a ještě chvíli společně…
Cizrnu propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc. Druhý den ji vaříme v téže vodě s bobkovým listem a bujonem asi 1,5 hodiny. Když je měkká, zcedíme. Ve větším…
Všechny přísady zpracujeme a necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Poté těsto rozválíme a nakrájíme na tyčinky, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté…
Kolena očistíme a kůži nařežeme. Do masa vmasírujeme česnek utřený se solí, sůl a pepř. Necháme přes noc odpočinout v chladu. Následující den nakrájíme kořenovou…
Jemná a vydatná polévka se sladkostí krémové dýně s lehce nahořklým akcentem kapustiček. Díky své vyvážené chuti i vysokému obsahu vitamínů a vlákniny skvěle zahřeje v…
Kuřecí prsa očistíme, položíme na podložku a naplocho prořízneme. Ale pozor! Nedokrojíme úplně do konce,nůž zastavíme cca 1cm od kraje. Plátek rozevřeme - dostaneme tvar…
Příprava: Do míchací misky dát sůl, pepř, protlačený česnek, hořčici, šťávu z vymačkaného citronu, a promíchat. Maso nakrájet na plátky tl. 0,5-1cm a nechat ochladit v…
Chlebíčky "Saira" jsou lahůdkou, která přináší nádech nostalgie. Kombinace šťavnaté sairy a majonézy na křupavé bagetě nebo plátku veky je ideální pro slavnostní stůl i…
utřeme krupicový cukr s máslem, do krému zašleháme vejce a vmícháme mouku a sůl. Přikryté těsto necháme v chladu asi 30 minut odpočinout. Těsto rozválíme na sílu asi 6…
Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibulku do sklovita, přidáme vločky, zeleninu nadrobno pokrájenou, nebo nastrouhanou a ještě bramboru krájenou na menší kousky,…
Jemné noky obalené v dušeném červeném zelí a doplněné žampiony tvoří originální vegetariánské jídlo, které zasytí a zároveň potěší svou barevností i chutí.
Jemné noky obalené v dušeném červeném zelí a doplněné žampiony tvoří originální vegetariánské jídlo, které zasytí a zároveň potěší svou barevností i chutí.
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Poté slijeme.Fazolky pokrájíme na menší kousky, taktéž je dáme vařit do osolené vody na cca 5 minut. Slijeme…
Salát, který je plný chutí a zároveň i prospěšných vitamínů, najdete v tomto receptu. Spojení červené řepy a zelí se postará nejen o křupavost, ale také o výživnost…
Červenou cibul oloupeme a nakrájíme na středně velké měsíčky, rozpálíme si pánev s trochou oleje. Do jedné pánve vložíme část nakrájené cibule. Mezi tím opláchneme…
Maso naklepeme a naložíme alespoň na hodinu do jablečného moštu.Mezitím naporcujeme hlívu, osolíme ji a okořeníme. Z obou stran ji do hněda opečeme na pánvi s olejem.…