Hovězí sekaná s bramborovou kaší
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno. Cibuli, česnek nakrájíme na malé kostičky a minutu až dvě orestujeme a necháme vychladnout.Do hrnku nasypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno. Cibuli, česnek nakrájíme na malé kostičky a minutu až dvě orestujeme a necháme vychladnout.Do hrnku nasypeme…
Z tvarohu odlijeme vodu a přidáme sůl, pepř, nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou šunku, sýr a nasekanou pažitku.Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a pepřem.…
Uvaříme těstoviny a smícháme je se zbytkem surovin, které nakrájíme.
Ingrdience na těsto dáme do pekárny na program "těsto" (1,5 hod.)Půl hodiny před koncem kynutí připravíme ingredience "navrch".Vyválíme těsto na potřebný rozměr, potřeme…
Směs na francouzské brambory promícháme s jedním vajíčkem a jednou či dvěma lžícemi mléka. Necháme odstát a znovu promícháme, až se vytvoří kompaktní směs. Přimícháme…
Těsto vyválíme na 4 šišaté kruhy, tvarem podobné vejci (na velký plech, pečicí papír), potřeme rajčatovým protlakem, hustě posypeme pizza kořením a strouhanou goudou.Pak…
Vejce vložíme do vody a od bodu varu necháme 3 minuty, pak vypneme a necháme pod pokličkou 10 minut, teprve potom slijeme vodu a zalijeme studenou.Vejce oloupeme a…
Syrové brambory oškrabeme a spolu s česnekem nastrouháme najemno(robot). Zalijeme mlékem, přidáme vejce, strouhanku, dochutíme solí, pepřem, majoránkou. Formu na…
Zapneme troubu na 200 °C. Uvařené brambory oloupeme. Maso nakrájíme na menší kostičky a osmažíme na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo. Poprášíme grilovacím kořením…
Pohankové lupínky uvaříme podle návodu. Nebo je nasypeme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad lupínky, vložíme bujón Po chvílích přikápneme vodu,…
Zapneme troubu na 200°C. Než se rozehřeje, připravíme všechny ingredience. Těsto rozvineme a položíme i s papírem na obdélníkový plech, nejlépe na hlubší s okrajem.Na…
Majolku smícháme s jogurtem, sýr nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme velmi jemně, zeleninu nakrájíme na nudličky, vejce na kostičky, rybu rozdělíme vidličkou na kousky…
Zapneme troubu na 200°C. Než se rozehřeje, připravíme všechny ingredience. Těsto rozvineme a položíme i s papírem na obdélníkový plech, nejlépe na hlubší s okrajem.Na…
Dáme vařit rýži podle návodu s bujónem. Vody raději více, než aby během varu chyběla. Mezi tím nakrájíme a nastrouháme ostatní suroviny. V polovině varu přidáme pórek…
Cuketu nastrouháme spolu s česnekem (dělám v robotu). Smícháme s vajíčky, kořením, zahustíme strouhankou – těsto by mělo být trochu hustší než na bramboráky. Dáme do…
Zeleninu nakrájíme na kousky. Sýry nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kousky. Je to lepší než plátky, sýr se dostane všude.Na zálivku svaříme vodu s octem a…
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a orestujeme. Přidáme nakrájený květák, nasekaný libeček, sůl a pepř a zalijeme vývarem.…
Špenát necháme trošku povolit. Cibuli dáme do hrnce s olejem smažit do skoro zlata. Špenát rozbijeme paličkou na menší kusy a přidáme k cibuli.V mléce rozšleháme mouku,…
Cukety umyjeme, odkrojíme stopky a špičky, přepůlíme, lžičkou lehce vydlabeme jádřince (u mladých cuket není třeba) a nastrouháme nahrubo. Dáme do cedníku, posolíme a…
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme nastrouhanou šunku a sýr. Přidáme ostatní suroviny, uděláme karbanátky, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji s…
Maso po okraji několikrát lehce nařízneme a naklepeme přes fólii. Osolíme a opepříme z obou stran.Smícháme hořčici s medem, plátky po obou stranách potřeme a uzavřené v…
Lilek podélně rozpůlíme, každou půlku vydlabeme tak, aby zůstal cca 1 cm dužniny se slupkou, vnitřky osolíme a necháme 2 hodiny vypotit. Potom opláchneme a osušíme…
Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 7-7,5 minuty. Rychle zchladíme studenou vodou. Pak vejce opatrně oloupeme, žloutky jsou krásně krémové.Do misky nakrájíme cibuli a…
Kolínka uvaříme podle návodu v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.Z okurky vykrojíme měkký střed (použijeme do salátu s nálevem) a zbytek…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Škvarkové pagáče mají maďarský původ. Toto pečivo se hodí připravit o masopustu i dalších slavnostních událostech
Hitem letošních svátků je tento bramborový salát z Polska: Když ho vyzkoušíte, žádný jiný už možná nebudete chtít
Překvapivé účinky jogurtu: Vybělí vám zuby a pomůže na podrážděnou pokožku