Plněné bochánky z mletého masa

maris Kuchařka:

Mleté maso 10 názorů

57

Suroviny

400 g mletého masa (mix hovězí-vepřové)
125 g mozzarely ( jedno balení)
50 g strouhané goudy
2 větší žampiony
2 jarní cibulky
1/2 lžíce vloček sušených rajčat
1 lžíce Solamylu
sůl
chilli nebo pepř podle chuti
1 rajče
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s vločkami rajčat, Solamylem, strouhaným sýrem, osolíme a opepříme (nebo použijeme chilli). Vezmeme tři formičky na tartaletky a vyložíme je připravenou směsí (použijeme z ní cca 2/3).

  2. Očistěné žampiony, mozzarelu a cibulky nakrájíme na plátky a rozdělíme na maso (3 plátky mozzarely si dáme stranou). Náplň zakryjeme zbývající masovou směsí.

  3. Troubu rozehřejeme na 180°, formičky dáme na plech, přikryjeme alobalem a pečeme cca 25 minut.
    Odkryjeme, na každý bochánek dáme kolečko rajčete, plátek mozzarely a necháme zapéct.

Poznámka

Použila jsem silikonové formičky, které není potřeba vymazat. Určitě by to šlo i bez nich, ale s nimi je to jednodušší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněné bochánky z mletého masa

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo