Veselý ananas
Recept ještě nebyl hodnocenRozpůlíme ananas,vykrojíme dužinu a dále každý podle své fantazie.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozpůlíme ananas,vykrojíme dužinu a dále každý podle své fantazie.
Vypeckované třešně nasekáme v robotu a dáme do nádoby DP. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou. Zapneme program zavařenina (u Mouli XXL je to č. 11). Horkou…
Na dno dortové formy si dáme papír na pečení, boky do poloviny vymažeme olejem a vysypeme hrubou mouku. Kdo nemá papír na pečení tak vymaže celou formu a to doporučuji…
Z jedné poloviny limetky vymačkáme šťávu, zbylou polovinu pokrájíme.Do džbánu nebo konvice připravíme očištěné ovoce, zasypeme cukrem a přelijeme limetkovou šťávou.…
200g másla rozpusťte na mírném plameni. Mezitím si rozdrťte 500g sušenek na prášek (já používám ponorný mixér, ale lze zvolit i paličku na maso, nebo váleček). Jakmile…
200g másla rozpusťte na mírném plameni. Mezitím si rozdrťte 500g sušenek na prášek (já používám ponorný mixér, ale lze zvolit i paličku na maso, nebo váleček). Jakmile…
Máslo ponechat v misce až dosáhne pokojové teploty a bude snadno roztíratelné. Rozklepnout vejce a oddělit žloutky a bílky. Žloutky přidat k máslu a dřevěnou lžící…
Vezmeme si misku a do ní nasypeme mouku. Uděláme dolík a okolo dolíku nasypeme prášek do pečiva . Do dolíku klepneme celé vejce a nalejeme do nich 2 lžíce oleje,…
Umyté čerešne naložíme do fliaš,pridáme k nim sladidlo,zalejeme vodou a na vrch dáme trocha kys.citrónovej.Fľaše uzavrieme a sterilizujeme 10 minut.
Mouku prosijeme s cukrem a kakaem do misky. Přidáme vejce, mléko, nasekané ořechy, rozinky a bonbony. Pak jedlou sodu a vše dobře rozmícháme vařečkou, až je těsto hezky…
Na začátku si připravte zavařovací sklenice i víčka, protože později už k tomu nebudete mít příležitost. Sklenice i s víčky (i když jsou nově zakoupené) nejprve pořádně…
Ze změklého másla, cukrů, vanilkového cukru, vajec a špetky soli postupně vyšleháváme hladký krém. Mouku si smícháme s práškem do pečiva a po částech ji přimícháváme do…
Do mísy rozklepneme vejce - žloutky do mísy, bílky mimo. Přidáme cukry a třeme do alelúja... Pomalu přikapáváme olej, cukr už nesmí drhnout! Pak přisypáváme mouku s…
Máslo rozpustíme, vejce utřeme s cukrem a smícháme s moukou a prochladlým máslem, přidáme sůl.Tukem vytřeme plech a pokryjeme těstem.Třešně vypeckujeme a rozkrájíme na…
Všetko naložíme do DP ( okrem ovocia ) a pustíme program cesto. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme posypeme s ovocím a škoricovým cukrom, alebo posýpokou. Pečieme na 180 st.…
Třešně povaříme asi 1/2 hod v troše vody, voda se nám vyvařuje a třešně pustí šťávu, až jsou třešně změklé, přilijeme šťávu z ovoce propasírovanou přes sítko, aby v ní…
Sušenky rozdrtíme v robotu a promneme spolu s povoleným máslem. Hmotu dáme na dno dortové formy a pořádně přitlačíme a uhladíme druhou (vypouklou) stranou polévkové…
Třešně vypeckujeme. Oříšky nameleme. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Čokoládu nastrouháme nahrubo. Změklé máslo utřeme s cukrem do hladké pěny. Přidáme ořechy,…
Nejprve si upečeme těsto. Vejce s cukrem vyšleháme, šleháme dlouho, nejméně 10 minut, do pěny. Kakao vmícháme do mouky. Mouku s kakaem ručně vmícháváme do vyšlehaných…
Zralé třešně omyjeme a vypeckujeme. Dáme je do širokého silnostěnného kastrolu, minimálně podlijeme vodou (jen pár lžic) a třešně rozvaříme.Rozvařené třešně…
Vejce ušleháme se smetanou a cukrem do pěny a postupně vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem.Menší pekáček vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj 2/3 těsta. …
Třešně si zalijeme trochou rumu, necháme vsáknout. Pak na něj nasypeme strouhanou čokoládu a promícháme, aby se pěkně třešně obalily. Pak postupně smícháme mouku s…
Očištěné jahody a třešně dáme do hrnce, přisypeme želírfix smíchaný s cukrem, promícháme a přivedeme k varu, za častého míchání od dna.Pokud chceme dělat marmeládu,…
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáme olej, mléko, zakysanou smetanu a nakonec pudinkový prášek a mouku s kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto. Pokud se nám zdá…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Staročeskou specialitou byl kapr na černo. S kořenovou zeleninou a švestkami je přímo vynikající
Deset nejstrašidelnějších jídel světa: Na hadí polévku, smaženou tarantuli nebo oční bulvy tuňáka si troufnou jen ti nejotrlejší
Malta na talíři: Ochutnejte místní pomeranče a med a připravte si divokého králíka na víně. Takhle snadno se dělá