Jahodová bublanina trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko. Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme přilít trochu mléka k jahodám, aby se lépe mixovaly. Poté je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko. Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme přilít trochu mléka k jahodám, aby se lépe mixovaly. Poté je…
Do mísy dáme na kostky nakrájený chleba, přidáme mouku, ostatní suroviny a utvoříme těsto.To rozdělíme do 4 porcelánových a vymazaných hrníčků, vaříme 20 minut v hrnci,…
Z mléka, droždí, moučkového cukru a mouky zaděláme kvásek. V míse ke kvásku přidáme mouku, cukr, sůl, žloutky, citronovou šťávu a rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a…
Teplé a slunečné dny si doslova žádají lehké a ovocné zákusky. A kombinace nadýchaného piškotu, jemného tvarohu s ricottou a sladkých broskví je tím pravým, co potěší…
Nápadité řezy, které využívají jako součást receptu oblíbené sušenky. Ty spolu a pudinkovou sladkou a krémovou vrstvou tvoří vizuální i chuťový efekt a posunují…
Všechny recepty na koblihy se zdají být sejné, přece jen je vždy nějaká drobnost odliší. Toto těsto je zaděláno s hladké i hrubé mouky, voní po vanilce a rumu a plníme…
Beránek patří neodmyslitelně k českým Velikonocům. Tento je díky tvarohu v těstě vláčný a rum, ořechy a rozinky mu dodávají skvělou chuť. Upečenému beránku stačí uvázat…
Beránek patří neodmyslitelně k českým Velikonocům. Tento je díky tvarohu v těstě vláčný a rum, ořechy a rozinky mu dodávají skvělou chuť. Upečenému beránku stačí uvázat…
Preclíky se zlatavou kůrkou a jemnou střídkou si upečete podle našeho receptu. Postup neošiďte o koupel preclíků ve vroucí vodě. Dodá preclíkům trvanlivost. Posypka ze…
Milovníci máku ani o Velikonocích nemusíte být ošizeni o svoji oblíbenou surovinu! Velikonočního beránka snadno připravíte z tvarohového těsta s přídavkem máku. Díky…
Pokud chcete letos vyzkoušet i nepečené cukroví a pátráte po nápaditém receptu, který bude na první pohled pěkně barevný a rozzáří tác s cukrovím, pak vyzkoušejte…
Pokud chcete letos vyzkoušet i nepečené cukroví a pátráte po nápaditém receptu, který bude na první pohled pěkně barevný a rozzáří tác s cukrovím, pak vyzkoušejte…
Štola je tradičním sladkým pečivem v německy mluvících zemích, avšak u nás také získává na oblibě. Tento recept je ozvláštněn tvarohem, který dodá štole jemnost a…
I velmi jednoduchá jídla mohou být lahůdkový pokrm. Brambory, které dobře ochutíte a upečete dozlatova budou výbornou večeří, nebo lehkým obědem. Přidejte k nim…
Ovocné knedlíky můžeme udělat z mnoha různých druhů těst. Jestli jste fandové toho odpalovaného, máme pro vás tento recept. Do jednotlivých dílků těsta zabalte šťavnatou…
Moučníky z rebarbory se v poslední době těší veliké oblibě. Sezona její sklizně je velice krátká, pouhé dva měsíce a tak neváhejte a pusťte se do pečení. Kombinace…
Z mouky, piva a tuku vypracujeme na vále vláčné těsto. Když se lepí, přidáme ještě trochu mouky. Vytvoříme bochánek, podsypeme moukou a na 30 min. přikryjeme horkým…
Do múky postrúhame maslo(tuk),pridáme práškový cukor,vajce,ocot,kypriaci prášok,vanilkový cukor,citrónovú kôru a soľ a vypracujeme hladké cesto a odložíme na chvíľu do…
Suroviny na těsto smícháme v řidší těsto, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto poklademe ovocem nebo potřeme náplní, posypeme drobenkou a upečeme.
Na tuku si osmažíme cibulku. Když je dozlatova usmažená, přidáme uzeninu (pokud máme rádi), necháme osmahnout a nakonec dáme celá vejce, osolíme a mícháme do ztuhnutí.…
moučkový cukr se 6 žloutky vyšleháme do pěny,přidáme horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nakonec zlehka vmícháme sníh ze 6 bílků.Nalijeme do formy(mám…
Celá vejce s cukrem ušleháme do běla. Poté postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a všechny ostatní ingredience, až se spojí do vláčného litého těsta.…
Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbántky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky,…
Do peny vymiešame tuk a oba cukry. Postupne zašľaháme všetky žĺtky. Pridáme 6 lyžíc šťavy, mrkvu, z ktorej sme vytlačili časť šťavy, mak a orechy. Z bielkov a soli…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak na nejlepší kuře? Upečte ho s nádivkou jako v MasterChef Česko!
Jak dlouho vydrží maso v mrazáku? Poradíme, jak ho správně uchovávat, aby zůstalo jedlé
Retro okénko: Kuličkové žvýkačky se dříve prodávaly na poutích a podle pamětníků stávaly korunu, dnes za ně dáte i skoro stovku