Ledový salát s tuňákem a mangem
Recept ještě nebyl hodnocenLedový salát pokrájíme na kousky, přidáme na jemno nakrájené mango, k tomu vyklopíme konzervu tuňáka, přidáme pokrájené olivy, zakápneme trochou olivového oleje,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ledový salát pokrájíme na kousky, přidáme na jemno nakrájené mango, k tomu vyklopíme konzervu tuňáka, přidáme pokrájené olivy, zakápneme trochou olivového oleje,…
Nejprve si připravíme těsto na palačinky. V litru mléka rozšleháme 4 celá vejce se špetkou soli a dvě lžičky oleje. Potom postupně přidáváme hladkou mouku. Těsto by mělo…
Omyjte a nakrájejte žampiony na plátky. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte stroužek česneku vcelku, po chvíli vyjměte. Nyní přidejte žampiony a šunku nakrájenou…
Artycoky ocistime, rozdelime na ctvrtky a kazdy kousek pricne nakrajime na prouzky. Vlozime do oleje, osolime a osmahneme (jen ale zlehka - NE do krupava). Pridame asi…
Bramboru oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka vyjmeme z konzervy, pečlivě z něj vymačkáme olej – olej přidáme na smažení do pánve. Plátky brambor osolíme,…
Přivedeme vodu k varu a přidáme polentu. Mícháme do zhoustnutí a pokud je moc hustá, přidáme ještě trochu vody. Necháme jí provařit a pak přidáme konzervu tuňáka (olej…
Pórek i kuličky zeleného pepře nasekáme nadrobno, smícháme s tuňákem a tatarkou, zakápneme citronovou šťávou a je-li třeba, dosolíme.Podáváme s nasucho opečenými plátky…
Vejce uvaříme natvrdo. Pokrájíme na kostičky, smícháme s tuňákem a kukuřicí.Směsí plníme tortilly, přikusujeme ledový salát.
Tuňáka vyklopíme do mísy a rozdrobíme. V druhé nádobě rozdrobíme rýžový chlebíček a přidáme 1/2 sklenice mléka. Necháme odležet asi 5 minut, až vše změkne, a přídáme do…
Vyšleháme pomazánkové máslo s Ramou, přidáme tuňáka a Ajvar.Dochutíme pepřem, solí.Dozdobíme pórkem (část zamícháme i do pomazánky) a rajčetem.
Tuňáka utřeme s taveným sýrem, přidáme cibuli na kostičky a zelí.
Tuňáka,fazole,nakrájenou cibuli,nakrájená rajčata na plátky smícháne a osolíme podle chuti.Podávat se může jen s chlebem s máslem
Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme strouhaný zázvor a česnek, mícháme, přidáme cibuli, zelenou chilli papričku, kari a skořici. Když je cibule světle hnědá, přidáme maso z…
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Chlebovou placku potřeme čerstvým sýrem a rovnoměrně poklademe okapanými pokrájenými rajčaty. 2. Z tuňáka slijeme olej a necháme…
Šikmým řezem ukrojíme z bagety 4 delší plátky, silné asi 1 cm, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě. Připravíme dresink - do medu, hořčice, balsamica,…
Těstoviny uvaříme podle návodu.Mezitím nakrájíme zeleninu na malé kostičky.Těstoviny slijeme a propláchneme. Zeleninu, těstoviny i celou konzervu vložíme do jedné mísy,…
Očištěné maso zalijeme v misce vínem, přidáme bylinky a necháme přes noc v lednici. Maso krásně zkřehne.Druhý den maso vyndáme, osušíme a svážeme provázkem do tvaru…
Okurku oloupeme v proužcích, podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Fazole scedíme, propereme vodou, tuňáka také scedíme. Rajče…
Vše dejte do mísy a důkladně prošlehejte šlehacími metlami ručního šlehače do lehké pěny.Namažte na tmavé pečivo nebo dobrý chléb. Přidejte vhodnou zeleninu, papriku…
V kastrůlku rozehřejeme máslo a přidáme 2 lžíce mouky, uděláme světlou jíšku a přidáme 200 ml mléka. Vše povaříme do zhoustnutí, necháme probublat a poté vychladnout.Do…
Uvarené vajcia posekáme, zmiešame s tuniakom, pokrájanými paradajkami a paprikou.Osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu a (ja aj štipku cukru), trocha oleja a kopu…
Salát niçoise pochází z francouzského města Nice. Salát se původně skládal z čerstvé zeleniny, ančoviček a natvrdo uvařených vajec. Je velmi oblíbený a získal tak i…
Studený sýrový předkrm s rybou je delikátní kombinací jemného sýra a šťavnaté ryby, která potěší milovníky neobvyklých chutí. Tato svěží varianta předkrmu je ideální…