Zelenina zapékaná s vařeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenSurovú cviklu a batát nakrájame na kolieska, zeler na tenšie plátky. Mäso nakrájame na kocky.Do zapekacej misky vrstvíme: cvikla, posypeme tymiánom a soľou, zeler,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Surovú cviklu a batát nakrájame na kolieska, zeler na tenšie plátky. Mäso nakrájame na kocky.Do zapekacej misky vrstvíme: cvikla, posypeme tymiánom a soľou, zeler,…
Připravíme si bramborové těsto z brambor nastrouhaných najemno, vajec, soli, mouky a krupice, dosypáváme pouze hrubou moukou když je zapotřebí. Uděláme si tři placky,…
Cibule nakrájíme na drobno a dáme na rozehřátý omastek restovat. Míchat. Až cibule zesklovatí, přidáme očištěná játra a opečeme je z obou stran. Přidáme všechno koření.…
Cukety podélně rozkrojíme a vnitřky vydlabeme, aby vznikly lodičky.Dužinu z cuket posekáme na drobno a dáme do misky (já nepoužil všechnu, cca 1 menší hrst jsem odebral)…
Do velkého hrnce dáme vařit dostatek vody.Všechny suroviny smícháme a propracujeme. Hrubou mouku přidáváme po troškách, dokud nemá těsto správnou konzistenci. Vytvoříme…
Kapustu-kel dáme do variacej sa vody a po 5 minútach zchladíme studenou vodou. Bokom ponecháme asi 8 vonkajších listov a po odstránení hlúbika nakrájame na rezančeky.Na…
Před vařením polévky je dobré si předvařit kuřecí maso jen v osolené vodě s pár kuličkami pepře a trochou vegety. Po uvaření vyjmout maso, nechat vystydnout a pokrájet. …
Na směs: dorůžova osmažíme na pánvi nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na menší kousky(jako na čínu) pokrájené kuřecí maso, když už je maso trochu zatáhlé, přidáme na…
Kousky králičího masa naložíme do oleje a bylinek. Na oleji ze sušených rajčat osmahneme nakrájenou cibulku a posekaný česnek, přidáme pokrájená sušená rajčata a rajčata…
Namočené houby krátce povaříme a scedíme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Přidáme houby, osolíme, opepříme, přidáme k nim trošku…
Rybí filet nakrájíme na kostky. Pokud máme podkovy z ryb, odtraníme páteř a žebra.Opět nakrájíme na kostky, můžeme maso proříznout co pár mm až ke kůži. Při pečení se…
Do pomalého hrnce vložíme na dno půlku zeleninové směsi, na ni hrudí a okořeníme. Zalijeme vodou (cca 2 litry) a pomalíme na I.stupni 6,30 hodiny. Poté maso vyndáme,…
Do misky vylisujeme šťávu z pomerančů, citronu a limetky. Přidáme olivový olej, sůl, nasekané bylinky a promícháme. Stehna osolíme, opepříme a obalíme v marinádě, ve…
Na másle osmahněte česnek spolu se spařeným, nakrájeným špenátem. Můžete použít i špenát mražený, ale není to uplně ono. Restujte za stálého míchání skoro 15minut.…
Maso jsem si rozkrojila na kousky potřebné velikosti. Měla jsem 2 větší plátky a pár menších. Bylinky jsem si trochu nakrájela a smíchala se strouhanou Gran Moravií a…
Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje.…
Řízky naložíme do olivového oleje s rozmačkaným česnekem, tymiánem, rozmarýnem a solí. Vše i s marinádou dáme do pekáče a pečeme na 200 stupňů asi 30 min. Mezi tím si…
Panenku, pórek a ananas nakrájíme na 2cm plátky, střídavě napícháme na jehlu a na oleji orestujeme. Na lžíci oleje restujeme na plátky nakrájenou hlívu s najemno…
Rohlíky nakráníme na malé kousky a pokropíme vodou. Vymačkáme. Listy špenátu povaříme na másle s nakrájenou cibulí a stroužkem česneku, osolíme a dáme stranou. Maso…
Z uvařených vajec vyjmu žloutek, utřu do hladka s hořčicí solí a pepřem, přidám ocet, víno, celý čas šmidlám tyčovým šmrdlačem , po trochách přidávám olej, nasekané…
Krůtí prsa nakrájíme na porce a v misce smícháme se sekanou bazalkou, solí, pepřem a Martini. Necháme odležet asi hodinu.Řapíkatý celer, cibuli a fenykl nakrájíme na…
Brambory, které jste si předchozí den uvařili ve slupce a oloupali, protlačte mačkadlem na brambory (případně nastrouhejte na jemném vzorku struhadla) do velké mísy. …
Kuřecí maso nakrájíme na nugetky. Do hmoždíře si natrháme přiměřeně bylinek (poměr a množství dle preferované chuti, té které bylinky) přidáme hrubozrnnou mořskou sůl a…
Tři velké býčí žlázy /koule/ se půl dne koupaly, nakrájeny na kostky /napůl, pak půlku rozkrojit a třemi řezy rozdělit/ pod kapající vodou.Pak jsem je hodil na hlubší…