Pikantní kefty-šišky se zeleninou a sýrem

Mleté maso Doba přípravy: 1 hodinu + 30 minut 26 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 1 hodinu + 30 minut 26 názorů

Suroviny 6 porcí

4 plátky bílého chleba nebo housky
2 cibule
3 stroužky česneku
3 jarní cibulky
400 gramů mletého masa 1:1 hovězí + vepřové
petrželka
libeček
kmín
sůl
špetka skořice
5 rajčat
2 -3 barevné papriky
1- 2 vejce
2 lžičky koření tymiánu
2 lžičky koření oregáno
3 plátky uzeného sýru Mozzarella nebo Feta
700 gramů brambor
2 lžíce másla
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Chleba bez kůrky /housky/namočíme na pět minut do vývaru z bujonu a pak vymačkáme.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme a přidáme k mletému masu společně s dalšími surovinami /vejce, koření, sůl, petrželka, bylinky a vymačkaný chléb/.

  3. Masovou směs pak ještě naplníme plátkami, nebo nadrobeným sýrem a vše pak dáme do chladu na 40 minut.

  4. Rajčata a papriky omyjeme a pokrájíme na kousky nebo na plátky, posypeme kořením a opékáme poté na plechu s kouskem másla,ale můžeme přidat kdo chce i trošku vody.

  5. Brambory syrové oloupeme, pokrájíme na kolečka a přidáme na plech vedle zeleniny, kterou jsme si orestovali na másle a trošce oleje. Poté zeleninu přehrneme na plátky brambor.

  6. Mezitím si z masové směsi, vyndané z chladu, uděláme kefty-šišky, které pak položíme na směs zeleniny a plátky brambor a pečeme vše na plechu asi 45 minut. Podáváme posypané sýrem a dál dle každého z Vás.

Poznámka od kuchařky

Do masové směsi se může přimíchat i sýr s modrou plísní, je to ta pikantnější variace nebo jakýkoliv druh sýra.

Komentáře k receptu Pikantní kefty-šišky se zeleninou a sýrem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kefty sýrové kefte plněné kefte keftes recept rajčatový keftes recept keftes kefty recept plněné kefty kuřecí kefty kefte sýrové bílé šišky kefty mlete maso kefte rajčatové keftes pikantni brambory se zeleninou sýrové kefty bramborové šišky s hovězím masem keftes kefty recepty kefty z mleteho masa