Lososová polévka s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenFilátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky.V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej a máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky.V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej a máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme,…
Ze svíčkové si připravíme 3 medailónky, lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou, olivovým olejem a necháme dvě hodiny odležet... Naložený maso…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka osmažíme ve vetší pánvi/woku na olivovém oleji.Maso vyndáme z pánve, přidáme kari pastu a cca 2 min…
Shitake rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny dle velikosti, hlívu zbavenou tuhých částí natrhejte na kousky, u hub shimeji pouze odkrojte konce tření.Česnek oloupejte a…
Kotlety omyjte pod tekoucí vodou, osušte papírovou utěrkou a osolte.Marinujte půl hodiny ve světlé sojové omáčce.Rozpalte pánev s olivovým olejem a restujte kotlety po…
Pak choi rozpůlíme, opláchneme a vložíme na 2 minuty do vařící vody. Vyndáme sítkem, ihned zchladíme v ledové vodě a necháme dobře okapat. Do zapékací misky dáme…
Uvaříme rýži a necháme vychladnout. Mezitím smícháme všechno koření, polovinu zašleháme s vejci, druhou promícháme s rozmraženými krevetami. Ty rozmrazíme jednoduše asi…
Očištěnou tresku (nebo rozmrazenou) osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky (na 2 porce stačí půl papriky…
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky.V pánvi/woku rozpálíme olej a zprudka osmažíme chilli papričky a česnek.Přidáme kuřecí maso a za stálého míchání smažíme 2-3 minuty…
Plátky těsta necháme rozmrazit.(pokud nemáte mražené, dejte klidně sušené) Nudle namočíme na 10 minut do vlažné vody, necháme je okapat a nakrájíme je na 4-5 centimetrů…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, promícháme s oběma omáčkami, se zázvorem a kari a necháme uležet nejlépe do druhého dne.Lesní houby nakrájíme na větší kousky, osolíme…
Smícháme marinádu. Nakrájíme kuřecí maso, zalijeme marinádou a necháme 10 minut marinovat.Smícháme všechny ingredience na omáčku a důkladně promícháme. Připravíme zázvor…
Připravíme maso, které nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme. Smícháme sójovou omáčku s ústřicovou a do této směsi naložíme maso. Necháme stát v pokojové teplotě 15…
24 hodin předem si očistíme a osušíme velký filet z tmavé tresky a vyjmeme zbylé kostičky. Naporcujeme/nakrájíme na hranolky, dáme do mísy. Přidáme jedno vejce a škrob +…
24 hodin předem si očistíme a osušíme velký filet z tmavé tresky a vyjmeme zbylé kostičky. Naporcujeme/nakrájíme na hranolky, dáme do mísy. Přidáme jedno vejce a škrob +…
Nejprve připravíme bulgur dle návodu na obalu, nejlépe za použití kuřecího vývaru a předem krátce orestovaný na olivovém oleji.Na 3-4 lžících oleje necháme zesklovatět…
Kuřecí maso (měla jsem kousek 120 g pečeného) nakrájíme na drobné kostičky. Nudle zalijeme vodou a necháme stát stranou. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky…
Kuřecí maso (měla jsem kousek 120 g pečeného) nakrájíme na drobné kostičky. Nudle zalijeme vodou a necháme stát stranou. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky…
Z masa nakrájíme plátky a ty pak nakrájíme na nudličky. Maso vložíme do misky přidáme světlou sojovou omáčku, promícháme a necháme stranou. Cibuli přepůlíme, sloupneme a…
Růžičky brokolice vložíme do vroucí vody, povaříme na skus cca 3 minuty, scedíme, dáme do ledové vody (aby zůstala krásně zelená) a na sítu necháme okapat.Kuřecí maso …
Rybí filety jemně opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Promícháme se škrobem a rybí omáčkou. Zakápneme lžičkou oleje a dáme zatím do chladu.Houby zalijeme teplou…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
K anglickému čaji se podávají scones: Tyhle nadýchané křehké koláčky s hustou smetanou a sladkým džemem připravíte snadno
Tafelspitz aneb jídlo pro císařpána: Slavná rakouská specialita z vařeného hovězího skvěle chutná s českou vejmrdou
Dejte si kontrabáš: Vyhlášený pokrm valašské kuchyně z pohanky a brambor