Hovězí steakové proužky s pak choi

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

350 g hovězího steaku z mladého býka
4 ks baby pak choi
1 velká cibule
2 lžíce kokosového / rostlinného oleje
1 lžíce sezamového oleje
2 lžíce sójové omáčky Tamari
2 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce rýžového octu
1 lžička cukru nebo medu
1 cm zázvoru
2 stroužky česneku
1 chilli paprička dle chuti
1 lžička Solamylu / kukuřičného škrobu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěného masa nakrájíme přes vlákna plátky a z těch proužky cca 1,5 cm. Pak choi očistíme, opláchneme, necháme okapat a přepůlíme podél. Cibuli přepůlíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Zázvor, česnek a papričku jemně nasekáme. Sezamový olej, obě omáčky, ocet a med nebo cukr smícháme v mističce.

  2. Do hluboké pánve dáme kokosový (nebo rostlinný) olej a prudce opečeme postupně proužky masa. Hotové dáváme na talíř a dáme stranou. Na pánev dáme měsíčky cibule a restujeme do změknutí, přidáme pak choi, podlijeme asi 50-70 ml vody, snížíme teplo a podusíme, než se voda vypaří, cca 2 min. Vrátíme maso do pánve, přilijeme promíchanou směs omáček a přivedeme k varu.

  3. Zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody - množství dle toho, kolik chceme mít omáčky.
    Necháme přejít var a podáváme s rýží nebo chlebem, případně s bramborovými hranolky, posypané dle chuti nasekanou cibulkovou natí, koriandrem nebo petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí steakové proužky s pak choi

  • Eja57 Eja57

    Marie Svarcova: :-K dík za snahu, rozehřátá pánev, trocha oleje, nudličky po troškách - to jsou měkké - a ven na teplý talíř a další dávka, ani náznak dušení....:-K JEDNOU v životě se mi povedl naprosto top minutkový Stroganov, maso jako dort, nikdy předtím a už ani nikdy potom...prostě mi není souzeno...;-(

    Odpovědět

  • Eja57: hovězí se musí rychle orestovat , jak se začne dusit tak se může vařit 2 hodiny , znám to taky :-) výhoda je, že nemusí být udělané úplně jako kuřecí , hovězí není tak nebezpečné a může být raději méně a nechat dojít zabalené v alobalu<3 jednou se určitě povede a pak už vždycky :-*

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Marie Svarcova: já taky vařím ráda, ale bohužel některé úpravy jsou pro mne prostě ....použila bych kvalitní hovězí maso k této úpravě předurčené, nakrájela přesně tak jak se má, to umím, připravila jak se to má, to taky umím...no a JÁ budu mít PODRÁŽKU resp. její nudličky....:-D

    Odpovědět

  • Eja57: dík za komentář,:-) já vařím ráda a nejraději když je to hotové do půl hodinky, papiňák nemám ale v mládí s dětmi také jsem to tak řešila. Hezký večer :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Moc by mi chutnalo - ale musel by mi to někdo uvařit....
    Pro mne je minutková úprava hovězího i fakt top kvality tabu - minutkové roštěnky končí v papiňáku, minutkový Stroganov v kastrole...jsem na to prostě chomout...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova: :-) moc děkuji a přeji hezký den :-K

    Odpovědět

  • casino: :-)dík za komentář napsala jsem to nesrozumitelně ale udělala dobře :-K hezký den

    Odpovědět

  • casino casino

    "Z očištěného masa nakrájíme plátky a z těch přes vlákno proužky cca 1,5 cm."
    Tož já nevím...:-K
    Abychom v druhém kroku krájeli PŘES VLÁKNO, tak plátky v prvém kroku krájíme po vlákně, že :-)
    Pokud v prvém kroku krájíme (jak bývá obvyklé) přes vlákno, pak proužky budou vždy přes vlákno, že :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Zapomněl/a jsem heslo