Černá ovečka
Recept ještě nebyl hodnocenVelikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se…
V troche mlieka rozmiešame droždie a spolu s múkou, strúhanými zemiakmi, cukrom, soľou, vajcom a kôrou vypracujeme dobre cesto. Mlieka dávame podľa potreby toľko, aby…
Kuskus zalijeme vařicím zeleninovým vývarem nebo vodou tak, aby jej o centimetr převyšovala. Přikryjeme a necháme deset minut odstát. Pak jej promícháme s…
1) Všechny ingredience smíchej v misce a připrav těsto. 2) Vezmi půllitrový hrnek, vytři ho olejem a vysyp hrubou moukou. Poté do něj vlij těsto z misky a dej do…
1. Vajíčka vyfoukneme jen jednou trošku větší dírkou (velikost zvolíme dle vlastního uvážení tak, aby se dalo vpravit těsto). Vypláchneme vodou, vyvaříme ve vodě se solí…
Piškotový chlebíček, který v sobě skrývá překvapení. Po naříznutí se objeví vnitřek z barevného těsta, kterého docílíte přípravou dvou druhů těst. Nejprve upečete…
Piškotový chlebíček, který v sobě skrývá překvapení. Po naříznutí se objeví vnitřek z barevného těsta, kterého docílíte přípravou dvou druhů těst. Nejprve upečete…
Vařená vejce doporučuji obrat ze skořápky. Vyjmeme žloutky, utřeme je se smetanou, citronovou kůrou, zázvorem a medem. Přidáme jemně pokrájené bílky. Lehce posolíme,…
Studená polévka, ve které se kombinuje jemná chuť kysaného podmáslí, uzených švestek, vařených vajec a kousku uzeniny. Nezastupitelnou roli sehrává také nastrouhaný křen…
Smícháme všechny sypké přísady: mouku, fruktózu, prášek do pečiva a skořici. Přimícháme vejce, olej a mléko. Tuto poloviční dávku k nedělní večeři jsem pekla v dortové…
Smícháme všechny sypké přísady: mouku, fruktózu, prášek do pečiva a skořici. Přimícháme vejce, olej a mléko. Tuto poloviční dávku k nedělní večeři jsem pekla v dortové…
Chlodnik je studená polévka, která pochází z Litvy, ale zdomácněla také v Polsku. V tomto receptu se skládá z masa, klobásy, šunky, a také vařených vajec. Pikantnost a…
Velikonoční pokrm ze zbytků pečených a uvařených mas v sobě skrývá i zužitkování vykoledovaných vajec. Stačí přidat kysané mléko a křen, díky kterému jídlo získá ten…
Velikonoční polévka z jednoho hrnce má původ v dobách dávno minulých. Když se ještě dříve vařila v domácnostech šunka, vzniklý vývar se použil jako základ polévky,…
Minidortíky ozdobené velikonočními motivy mohou být skvělým nápadem pro obdarování koledníků. Stačí je zabalit do celofánu. Zdobit můžete podle své fantazie, ale…
Velikonočního beránka můžeme připravit mnoha různými způsoby. Vyzkoušejte tohoto nadýchaného ořechového beránka upečeného z piškotového těsta. Po upečení ho ozdobíte…
Korpus: Upečte svůj oblíbený piškot, nebo můžete zkusit tento: Bílky se studenou vodu vyšleháme na velmi tuhý sníh (musí kopečkovat). Do sněhu postupně vmícháme…
Nevíte jak ozvláštnit svátky i těm nejmenším? Vyzkoušejte upéct příjemně sladké mandlové sušenky ve tvaru oveček. Malí koledníci budou z této lahodné dobroty opravdu…
Předehřejeme troubu na 200 ° C - horkovzdušnou na 180°C. Lilek rozkrojíme na polovinu, v každé půlce uděláme nožem v dužině křížem hlubší zářezy, do kterých vsuneme …
Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u…
Tyto „žížaly“ se sice příliš neliší od klasických rolovaných rohlíčků s náplní, ale zdobí je výrazné žebrování. Tohoto efektu docílíte velice snadno při práci s…
Na pánev kápneme trochu oleje a přidáme nevařené gnocchi. Chvíli opékáme a přidáme nakrájený porek a kapii. Vejce si rozšleháme s kořením a smetanou. Zalijeme noky a…
Velikonoční nádivka se šmakounem je lehčí a modernější varianta tradičního velikonočního pokrmu. Šmakoun skvěle doplní nadýchanou směs pečiva, vajec a jarních bylinek,…
Brokolici krátce povaříme asi 2 minuty, tousty lehce pomažeme máslem z obou stran, položíme na plech a obložíme uzeným, rozložíme růžičky brokolice a polijeme směsí…