Exotické jednohubky
Recept ještě nebyl hodnocenNa žádné oslavě nesmí chybět různé druhy jednohubek. Překvapte své blízké jednohubkami se sýrovo-česnekovou pomazánkou, ozdobenými kiwi, hroznovým vínem nebo ananasem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na žádné oslavě nesmí chybět různé druhy jednohubek. Překvapte své blízké jednohubkami se sýrovo-česnekovou pomazánkou, ozdobenými kiwi, hroznovým vínem nebo ananasem.…
Končící léto a vůně blížícího se podzimu je zároveň i obdobím sklizně hrušek a vinobraním. Abychom si tyto dvě dobroty uchovali co nejdéle, můžeme je spolu zavařit v…
Dýně oloupáme a nakrájíme na kousky. Sušené meruňky nakrájíme také na kousky, přidáme k dýni, podlijeme vodou a uvaříme do měkka. Tyčovým mixérem pak dohladka…
Jednohubky s pomazánkou jsou vždy vítaným zpestřením svátečního stolu. Jsou velmi variabilní a můžeme na nich uplatnit svou fantazii. Zvláště oblíbené jsou pak ty, které…
Jednohubky nemusí být jen tradiční kolečko rohlíku s pomazánkou a zdobením. Připravte na oslavu a posezení s rodinou či přáteli jednohubky vykrojené pomocí vánočního…
Sladkou tečku v podobě dezertu po vydatném obědě odmítne málokdo. Rychlý nepečený dezert z drcených sušenek, pistácií, jogurtu a smetany s čokoládou, poslouží také i…
Sladké lasagne? Ano, čtete správně! Vrstvy jemného tvarohového krému, čerstvého ovoce a kokosu jsou ukryty mezi plátky těstovin. Výsledek je překvapivě lehký, zábavně…
Oblíbené linecké tartaletky plněné svěžím tvarohovým krémem s rozmixovanými jahodami jsou skvělé pro horké červnové dny. Užijte si jahody, dokud je ještě sezóna a…
Celer vyniká svojí zemitou, ale přitom osvěžující chutí. Skvěle se k němu hodí lahodná niva, křupavá jablíčka a šťavnaté hrozny. Toto spojení pak doplní krémová zálivka…
Žloutky utřeme s 1/3 cukru, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh vmícháme do žloutkové pěny a přimícháme…
Lučinu rozmačkáme se solí, pepřem a jemně strouhaným křenem. Vyšleháme smetanu na šlehačku, tu po lžících vmícháme do ochucené lučiny.Plátky sýrů a šunky potřeme náplní,…
Z odměřené tekutiny si odebereme zhruba 200 ml, rozšleháme v ní želatinu a necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání metličkou zahříváme až do rozpuštění…
Je čas na lehký letní moučník. Ano, právě teď je ten správný den na řezy z piškotového těsta s ovocem a osvěžujícím mascarpone krémem. Příprava nezabere tolik času, zato…
Dezert z piškotů a pudinkového krému poklademe hroznovým vínem, potřeme kakaovou polevou a po ztuhnutí podáváme ozdobený šlehačkou a ovocem. Dezert zaujme krásným…
Koláč s hroznovým vínem a kokosovou peřinkou je lahodný dezert, který spojuje šťavnatost čerstvého hroznového vína s exotickým nádechem kokosu. Křehké těsto kontrastuje…
Očka, jednohubky, minichlebíčky, na názvu vlastně nezáleží, na chuti však ano. Připravte si na slavnostní občerstvení chutné bagetky potřené výraznou nivovou pomazánkou,…
Česneková pomazánka má mnoho podob, někdo jí ještě nastavuje majolkou, někdo tvarohem, jiný používá strouhaný tvrdý sýr. V každém případě je velmi chutná a při oslavách…
Smoothie je skvělý způsob, jak konzumovat více ovoce nebo zeleniny a ovocné smoothie s hroznovým vínem, jablkem a banánem je přímo vitamínová bomba. Díky slunečnicovým…
Pokud chcete na oslavě své blízké překvapit něčím originálním, vyzkoušejte jim připravit slaný dort z bochníku chleba. Obsah můžete přizpůsobit vlastním chutím a…
Letní dort, který udělá velikou radost nejen dětem, nemusí být vůbec složitý. Vyšlehaný jemný krém z tvarohu a pomazánkového másla stačí proložit piškoty s ovocem a…
Chystáte oslavu a přemýšlíte, co ještě pro své hosty připravit? Vyzkoušejte tyto jednoduché sýrové jednohubky s ovocem. Jsou rychle připravené a chutnají moc dobře.…
Hrozny opláchněte, nechte okapat a dejte do mísy. K hroznům přisypte 2 lžíce cukru z dávky 170 g, přidejte mandlové lupínky, skořici, vše zamíchejte a dejte stranou…
Játra očistíme a pokrájíme na silnější nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme játra a zprudka opečeme. Podlijeme vínem, opepříme, poprášíme zázvorem,…
Nad párou ve vodní lázni šleháme žloutky s cukrem do zhoustnutí a postupně přiléváme víno, poté odstavíme ze sporáku a za občasného míchání necháme vychladnout, nakonec…