Brambory s rukolou, hráškem a nivou

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Bramborová jídla 31 názorů

Suroviny

2 až 3 kusy větších brambor
hrst čerstvé rukoly
asi 100 g mraženého hrášku
1 až 2 lžíce olivového oleje
trochu hroznového vína
asi 100 g Nivy, nebo jakýkoliv typ plesnivého sýru
sůl
pepř
červená paprika
Na dresing:
1 kelímek bílého jogurtu
šťáva z 1/2 citrónu
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce si uvaříme do poloměkka a neloupeme.

  2. Pak je překrojíme podélně na poloviny, vydlabeme a plníme hráškem a rukolou, které si na jedné lžíci olivového oleje mírně orestujeme.

  3. Plníme jednu půlku brambor.

  4. Na hrášek s rukolou ještě přidáme kousky nivy a půlky hroznového vína, osolíme a brambory uzavřeme druhou polovinou.

  5. Osolíme a zakápneme ještě olivovým olejem a dáme péct asi na 20 minut na 200°C.

  6. Mezitím si připravíme dresing z bílého jogurtu a šťávy z citronu, který také mírně osolíme a opepříme a k upečeným bramborám servírujeme na půlce červené papriky.

Poznámka

Zdroj-Jiří Babica, včerejší pořad.

Měla jsem to na oběd, je to opravdu vynikající!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Brambory s rukolou, hráškem a nivou

  • Lucasinka Lucasinka

    to ja se jen tak zamyslela, s cim bych si to dala priste....uplne to vidim a sliny se mi sbihaji jen pri te predstave. At bude co bude, preji dobrou chut :-D

    Odpovědět

  • Lucasinka, já vím, poradila bych si, ale dnes to vidím na vaječné topinky:-))

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Jani, myslim, ze jakakoliv napln bude dobra....jestli mas houby, nebala bych se brambory naplnit smesi hub, nebo cizrnou a rajcaty...

    Odpovědět

  • Lucasinka jéé, díky, zrovna se jdu mrknout, co bych udělala na večeři, jenže nemám rukolu;-)

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    Jani, uzasny a lehky napad na veceri. Misto nivy jsem pouzila mozzarelu, brambory ze vnitr trochu posypala chilli a podavala s hraskem na masle a cerstvou rucolou. Bylo to vyborne a brzy se docka opakovani. Bodik uz jsem ti dala a druhy dat, bohuzel, nemuzu, tak jen moc moc moc dekuju za vynikajici receptik :-K Pridala jsem fotecku - kdyby se nelibila, odstranim :-8

    Odpovědět

  • majda1512 ale nééé, on měl snad větší brambory a já jsem se v Albertu v nich hrabala půl hodiny, než jsem nějaké solidní vybrala. Je to bída s bramborama. Napohled dobré, vevnitř černé, no, co naděláme. Díky za bodík:-8

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Jani ty jsi rychlík :-O ale máš to hezčí než Babica!!!! Bodík letí :-K

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Lusin, Jani: jj vyzkouším a dám vědět:-p

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    yanull: koukám, že jsi to docela pravidelně sledovala, v té škole bylo přesně vidět, že on takový hulvát není, tam byla jediným problémem ředitelka... on byl v pohodě, všechno chválil a neřekl tam ani jednu zápornou připomínku, pokud si dobře pamatuju, ale to je jedno, prostě to je takový pořad no... je jiný než ty ostatní, jde tam vidět jak to doopravdy chodí v těch kuchyních (pracovala jsem tam, vím, že to tak je) a to se mi líbí.. ale však každý může mít svůj názor :-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jani, tak tohle jsem včera v TV neviděla, ale musela to být mňamka.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Terko, já si myslím, že si ho nejvíce zvali majitelé podniků, kteří mu nechali svůj personál napospas. To samé bylo, když si ho pozvala ředitelka školy do školní kuchyně a jídelny, on ochutnal uvařené jídlo a "milostivě" ho pochválil.Přitom tam to bylo vše jako ze žurnálu a jídlo na jedničku a kuchařka si brala léky na tlak.:-/ Neberu mu, že je odborník, ale to hulvátství buď vědomé nebo hrané mi vadí. Však musel vědět do čeho jde a když to dělal, tak i když, jak píšeš, že není takový, tak v těch pořadech se s tím povýšeným hulvátstvím ztotožnil.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    S hermelínem určitě, zkus cheddar nebo goudu(super cena i dobrá kvalita v Penny-kupodivu;-)), ementál.

    Odpovědět

  • terysha.mathey určitě, myslím, že každý nemá rád plesnivé sýry, klidně zkus jiný a pak třeba napiš, jaké to bylo:-)

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    čím víc tu koukám, tím víc mam na to chuť, akorát nemůžu jíst sýry plesnivé (modré zelené),... myslíte že to půjde třeba s hermelínem nebo goudou nebo ja nevim, s čím?!

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    yanull: ale často si tam "šéfa" zvou právě ti lidi z kuchyně či z placu, kteří ví, jak se s nimi bude jednat.... on prej není až takový zlý, jak se tam zdá...;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: dnes vaři šef recepty dnes vaří šéf recepty - dnes vaří šéf recepty s rukolou dnes vaří šéf,recepty co s rukolou "@braskem.com.br" loc:cz babica-recepty jiri babica recepty recepty dnes vaří šéf jídla s rukolou dresing na rukolu vaření s babicou mail sergiosimoveis.cim.br loc:cz rukola recepty vaříme s rukolou mail sergiosimoveis.com.br loc:cz zapečene brambory s rukolou brambory s rucolou vařime s babicou

Zapomněl/a jsem heslo