Jemný kedlubnový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmažíme cibuli spolu se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme, osolíme, přidáme mouku, promícháme, zalijeme vodou, přisypeme na hrubo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmažíme cibuli spolu se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme, osolíme, přidáme mouku, promícháme, zalijeme vodou, přisypeme na hrubo…
Marinovaný kapr, který je následně dělaný v klasickém trojobalu. Pro některé možná netypickou chuť masu dodá marináda či spíše lázeň, kterou připravíme svařením kořenové…
Kuře naporcujeme na 8 dílů, osolíme a obalíme ve sladké a pálivé paprice. Na pekáč nakrájíme na kousky rajčata, papriky, pórek, houby a na zeleninu poklademe kuřecí díly…
1. Vsechny ingredience na testo spojime, uhneteme testo, vytvarujeme kouli a dame odlezet na 30minut do lednice. Na lehce pomoucnene plose vyvalejte z testa kruh o neco…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Žloutky dáme do šlehače, zasypeme cukrem, přidáme horkou vodu a…
Voňavá omáčka ze zralých švestek s jemnou kyselostí a pikantním nádechem je neodmyslitelnou součástí čínské kuchyně. Skvěle doplní kachnu, grilované maso i jarní závitky…
Borůvková omáčka je rychlá a snadná. Skvěle se hodí na lívance, ale i na ovocné kynuté knedlíky. Díky zahuštění bramborovým škrobem je hotová za pár minut a chutná…
Do mísy vysypeme Bramborové knedlíky v prášku, mouku, prášek do pečiva, oba cukry, sůl a vejce. Promícháme a pak přiléváme vodu za současného míchání, aby vzniklo…
Mezi oblíbené letní hitovky patří bezový sirup, který snadno zvládnete připravit doma i vy. Využít ho můžete do limonád, čaje nebo jen tak samotný například při…
Elegantní barevný dezert který v sobě spojuje lehkost šlehačky, jemnost smetanového krému a svěžest čerstvých jahod. Ideální volba pro oslavy, sváteční chvíle i letní…
-Kuskus, rozinky a strouhaný kokos dáme do misky, zalejeme horkou vodou z konvice a přikryjeme na cca 8-10min. -osladíme javorovým sirupem a přidáme skořici dle chuti,…
Kuřecí stehna opláchneme osušíme a opatrně vykostíme. Rozložíme na prkýnko kůží dospod a nejlépe přes folii, nebo igelitový svačinový sáček mírně naklepeme. Lehce po…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Hlívu očistíme a pokrájíme na malé kousky. Pokrájenou jarní cibulku orestujeme na oleji a přidáme hlívu ústřičnou, drcený kmín, sůl,…
Na másle orestujeme slaninu, přidáme na kostičky nakrájené kedlubny a brambor, osolíme, krátce restujeme a zalijeme vodou nebo vývarem.Vaříme do měkka.Pak v polévce…
Piškot: z bílku udělat tuhý sníh, žloutky a cukr vyšlehat do pěny a pak postupně přidávat mouku s práškem do pečiva a pak přidat olej a vodu, vše smíchat a nakonec…
Bezinková limonáda je perfektním osvěžením v parných dnech. Krásně voní, její chuť je zajímavá a navíc je opravdu velice snadná na přípravu. Stačí jen pár dní vydržet a…
Sírovec žlutooranžový nebo též nazývaný choroš sírový, je opomíjenou houbou, ovšem má skvělou chuť, aroma a snadno se upravuje. Houbu připravte stejným způsobem jako…
Džem se dá připravit z jakýchkoliv přebytků ovoce. Kombinace banánu a pomeranče zmírní kyselou chuť rebarbory. Džem bude výborně chutnat v palačinkách, nebo jen tak…
Nejprve si alespoň na hodinu namočíme houby. Pak je dáme vařit asi na 20 minut, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme – tu pozor, nepřehnat, radši pak dosolit hotové. V…
Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme.Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Propracováváme alespoň pět minut.Bez kynutí ihned zpracujeme na požadované…
Všechny suroviny očištíme, nakrájíme na kousky a s vodou a citronovou šťávou pak mixujeme do pěny. Podáváme chlazené. Je to moc dobré, i na očistu organismu. Zdobíme…
Mátový sirup, který si připravíme doma, lahodně zpracuje čerstvé bylinky. Jeho výroba je jednoduchá a chutný sirup z máty se stane osvěžující součástí naší letní siesty…
Bezové květy krásně voní a jsou plné vitamínů a různých prospěšných látek. Najdete je téměř všude a připravit z nich můžete, krom šťávy, slaďoučký bezinkový med, jehož…
CESTO: Vajcia vyšľaháme s cukrami. Pridáme mlieko, olej, citr. šťavu, citr. kôru, múku, prášok do pečiva a sódu bik. Polovicu cesta nalejeme na vymastený plech, 2.…