Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní ovocný dort s pudinkovým krémem a italskou šlehačkou

V létě by při přípravě dezertu byla škoda nevyužít široké nabídky sezónního ovoce. Tento dort připravíme z piškotu, který posypeme čerstvými jahodami a malinami a zalijeme pudinkovým krémem s tvarohem. Povrch zdobí vařená italská šlehačka.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 24-26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 169 kJ /
2 908 kcal
Bílkoviny125,60 g
Tuky134,82 g
Vláknina2,85 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 1,27 g
Sůl3,10 g
Sacharidy296,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Heru rozpustíme a necháme zchladnout. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas předehřejeme na 175 °C. Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Postupně zašleháme Heru a nakonec už jen opatrně vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva. Krok 3: Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme 25-30 minut podle zkušeností s vlastní troubou. Upečený piškot vytáhneme, necháme vychladnout a vrátíme ho zpět do formy. Krok 4: Pudink na krém uvaříme dle návodu na obalu a necháme chvíli zchladnout. Krok 5: Do vlažného pudinku zamícháme tvaroh nebo mascarpone a podle chuti dosladíme. Krok 6: Italskou šlehačku vytvoříme tak, že želatinu zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Krok 7: Hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme, rozmícháme dohladka s 500 ml vody a vaříme na mírném ohni za stálého míchání cca 10 minut. Krok 8: Do uvařené "kaše" vmícháme nabobtnalou želatinu a necháme trochu zchladnout (často mícháme). Krok 9: Poté hmotu přendáme do šlehací nádoby robotu a šleháme tak dlouho, až zbělá a téměř vychladne. Krok 10: V této chvíli přidáme jeden po druhém bílky a došleháme do konzistence šlehačky. Krok 11: Ochutíme limetkovou šťávou a nakonec už jen krátce zašleháme zakysanou smetanu. Krok 12: Na vychladlý dortový korpus naskládáme vrstvu očištěného ovoce a zalijeme pudinkovým krémem. Poslední vrstvu tvoří italská šlehačka, kterou na pudinkový krém naneseme ještě trochu vlažnou. Krok 13: Celý dort necháme v lednici nejlépe do druhého dne ztuhnout, potom ho vyjmeme z formy a dozdobíme.

TIP: Jak na italskou šlehačku bez tuku a laktózy

Zveřejněno 6. 7. 2014

Poznámka autorky Danca

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní ovocný dort s pudinkovým krémem a italskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4DK1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní ovocný dort s pudinkovým krémem a italskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4DK1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Páni,Danuš,to je krásná mňamina:-*:-K:yes:

Tak to je fešák :-p:yes::yes: Krásné fotky i moc hezký recept ;-)

Krásný dortík :-p;-):yes:

Tématické fráze:
krém z mascarpone na ovocný dort, krém z mascarpone s ovocem, krém na dort s mascarpone a šlehačkou, dorty recepty, tvarohový krém maskarponem, ovocny dort s mascarpone, ovocný dort se šlehačkou, krém maskarponem, jahodový dort s pudinkovým krémem, ovocný dort z mascarpone, dort z mascarpone letni, ovocny dort s pudinkovym kremem, šlehačkový dort s mascarpone, mascarpone s ovocem, italský šlehačkový dort recept, letní ovocný dort, ovocný krém z mascarpone, dort se šlehačkovým krémem, mascarpone s pudinkem, ovoce s mascarpone

Suroviny:
vejce, cukr krupice, tuk hera, mouka polohrubá, kypřící prášek, mléko, pudink malinový, cukr, tvaroh plnotučný, maliny, jahody, želatina, voda, mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, voda, bílek, šťáva limetková, smetana zakysaná, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu