Bůčková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenToto je pomazánka mého dětství. Využijeme pečený bůček, který okořeníme jen solí a drceným kmínem. Pomazánka má i tak výraznou chuť a navíc je jemná, masová. Podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 908 kJ / 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 75,00 g |
– nasycené | 30,00 g |
– nenasycené | 45,00 g |
–– mononenasycené | 35,00 g |
–– polynenasycené | 10,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Toto je pomazánka mého dětství. Využijeme pečený bůček, který okořeníme jen solí a drceným kmínem. Pomazánka má i tak výraznou chuť a navíc je jemná, masová. Podáváme s…
Pokud nevíte jak upotřebit zbylé pečené maso, vyzkoušejte z něj připravit opravdu snadnou a chutnou pomazánku, kterou zužitkujete jako rychlou večeři, nebo svačinu.…
Kuřecí řízky opatrně rozkrojíme "na motýla" (vznikne krásný velký řízek na závitek) a dáme pozor, abychom je neprořízli. Poté opatrně naklepeme, po obou stranách osolíme…
Kachní stehna: Do pekáčku s poklicí dáme osolená a okmínovaná stehna, trochu podlijeme, zaklopíme a dáme do trouby. Troubu zapneme na 10 minut na 200ºC, aby se stehýnka…
Stehna osušíme a vykroutíme horní kost.Vzniklý otvor naplníme kousky jablka, několika jádry ořechů, špalíčkem anglické slaniny (můžou být i srolované plátky) a špalíčkem…
1/2 kachny obereme od kosti, přidáme k mírně (cca 2 minuty) restovaným játrům předem pokrájeným na malé kousky a k cibulce osmažené na kachním sádle, které jsme předem…
Vepřové závitky, plněné šunkou, mletým masem a vaječnou omeletou nejen krásně vypadají, ale ještě lépe chutnají a tak je můžete připravit i pro slavnostnější večeři.…
Maso nakrájíme na 200 g plátky a dáme do předem připravené marinády z koření a oleje, 24 hodin necháme v lednici.Maso necháme odkapat a grilujeme na rozehřátém grilu asi…
Do bramborové kaše přidáme našprtaný česnek, na drobno nakrájenou jarní cibulku, nastrouhaný parmezán, ostatní suroviny a vymícháme polohusté těsto.Uděláme placky…
Na pánev vložíme výpek z kachny. Pokrájenou cibuli na kachním výpeku orestujeme dozlatova. Přimícháme nadrobno pokrájený česnek. Játra opepříme a opečeme na druhé…
Maso prošpikujeme několika klínky špeku, osolíme a opepříme. Zbytek špeku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.Rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda…
Pórek nakrájíme na kolečka a maso na kousky. Do pánve dáme výpek nebo sádlo a přidáme pórek a česnek. Po chvíli restování přisypeme maso, kapii a kukuřici. Vše společně…
Kuřecí stehna osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Smetanu prošleháme se sterilovaným křenem a lehounce osolíme. Troubu rozehřejeme na 230°C, do kastrůlku nebo…
Zahřejeme olej v pánvi, vložíme na něj marinované plátky masa a z obou stran pečlivě opečeme, pak přikryjte poklicí a na pánvi pečte doměkka (možná bude potřeba trochu…
Kuřecí stehna osolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku se zbylým kachním výpekem a s trochou vody, jedním pokrájeným jablkem a půlkou cibule .Pečeme v rozehřáté troubě…
Pečeni omyju, středem pečeně (po vláknu masa) udělám větším nožem díru, do které naplním sušené švestky, které zbavím pecek!. Dám do pekáčku, zaliju vroucí vodou a…
Plecko nařežeme tak, aby nám vznikl krásný plát masa, který z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany pomažeme plnotučnou hořčicí. Na tu pak naklademe…
Struciky cesnaku popucime alebo najemno nasekame a zmiesame s olejom, solou, paprikou a provensalskym korenim.Stehna umyjeme, vykostime a narezieme tak, aby sme dostali…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Jídla z filmů: Připravte si ratatouille z pohádky, špagety pro Lady a Trampa nebo pizzu, kterou milovala Julia Roberts!
Vojáci Alexandra Velikého vyhrávali bitvy i díky stravě: Základem jejich jídelníčku byly kaše, ovoce, sušené maso i pečení šneci
Tereza Bebarová nabídla recept na rybízovou bublaninu s podmáslím a svěřila se, že práce s cukrářem Maršálkem je pro ni za odměnu