Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 814 kJ / 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,68 g |
Tuky | 16,62 g |
Vláknina | 32,20 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 151,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní stehna:
Do pekáčku s poklicí dáme osolená a okmínovaná stehna, trochu podlijeme, zaklopíme a dáme do trouby. Troubu zapneme na 10 minut na 200ºC, aby se stehýnka i pekáč brzy prohřály, pak teplotu snížíme na 120ºC a pečeme 3 hodiny. Odklopíme, zvýšíme teplotu na 220ºC a dopečeme do červena. Kdo nemá pekáček s víkem, přetáhne přes pekáč alobal. Kdo upeče kachní stehna večer předem, může ze studeného výpeku sebrat část sádla pod zelí a cibulku a pak dopéct maso jen na barvu. Krok 2: Lepenice:
Oloupané brambory uvaříme s kmínem v osolené vodě. V kastrole na lžíci sádla osmažíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme scezené a překrájené zelí, osolíme a podusíme s kmínem. Komu se zdá zelí moc kyselé, ten může malinko přisladit cukrem. Pro lepší chuť můžeme zelí podlít 2 lžícemi výpeku z kachny.
Brambory slijeme, rozšťoucháme buď se scezenou vodou ze zelí (pokud není moc kyselé), nebo vodou z brambor, nebo trochou mléka na kaši a vmícháme do ní podušené zelí. Podáváme omaštěné výpekem z kachny a případně i posypané cibulí osmahnutou na druhé lžíci sádla (abych neměla jídlo příliš mastné, použila jsem na posypání lepenice koupenou hotovou smaženou cibulku). Každý si vybere způsob, který mu chutná.
Do pekáčku s poklicí dáme osolená a okmínovaná stehna, trochu podlijeme, zaklopíme a dáme do trouby. Troubu zapneme na 10 minut na 200ºC, aby se stehýnka i pekáč brzy prohřály, pak teplotu snížíme na 120ºC a pečeme 3 hodiny. Odklopíme, zvýšíme teplotu na 220ºC a dopečeme do červena. Kdo nemá pekáček s víkem, přetáhne přes pekáč alobal. Kdo upeče kachní stehna večer předem, může ze studeného výpeku sebrat část sádla pod zelí a cibulku a pak dopéct maso jen na barvu. Krok 2: Lepenice:
Oloupané brambory uvaříme s kmínem v osolené vodě. V kastrole na lžíci sádla osmažíme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme scezené a překrájené zelí, osolíme a podusíme s kmínem. Komu se zdá zelí moc kyselé, ten může malinko přisladit cukrem. Pro lepší chuť můžeme zelí podlít 2 lžícemi výpeku z kachny.
Brambory slijeme, rozšťoucháme buď se scezenou vodou ze zelí (pokud není moc kyselé), nebo vodou z brambor, nebo trochou mléka na kaši a vmícháme do ní podušené zelí. Podáváme omaštěné výpekem z kachny a případně i posypané cibulí osmahnutou na druhé lžíci sádla (abych neměla jídlo příliš mastné, použila jsem na posypání lepenice koupenou hotovou smaženou cibulku). Každý si vybere způsob, který mu chutná.
Zveřejněno 12. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečená stehna s lepenicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P46z
Moje poznámka
Pomalu pečená stehna s lepenicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P46z
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 11 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
pomalu pečená kachní stehna,
kachní stehna pomalu,
pomalu pečené kachní na stehna,
kachní stehna pomalu pečená,
pomaalu peccena kachní stehna,
kruti maso s lepenici,
pečená kachna s lepenice,
pécene kuře s lepenici,
pomalu pečená kachní stehna recept,
peea kachi sehna pomalu,
pečené kuřecí stehno s lepenicí,
kuřecí stehna s lepenicí,
králík s lepenicí,
pomalu pečené krůtí stehno 120,
pečená krůta s lepenicí,
pečená krůta z lepenicí,
lepenice s kachní masem
Suroviny:
stehno kachní,
sůl,
kmín celý,
voda,
brambory,
zelí kysané,
cibule,
sádlo,
kmín celý,
sůl,
cukr,
výpek
Komentáře