Hovězí plátky na cibuli a pórku
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa lehce naklepeme, dle potřeby nařízneme okraje, osolíme a okořeníme z obou stran. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa lehce naklepeme, dle potřeby nařízneme okraje, osolíme a okořeníme z obou stran. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka…
Hovězí plátky lehce naklepeme, okořeníme a obalíme v hladké mouce smíchanou se sladkou paprikou.V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme,…
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí. Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky,…
Sušené hříbky napěchujeme (dala jsem jich hodně) do hrnku o objemu 500 ml, zalijeme studenou vodou a necháme odstát (nechala jsem přes noc).Maso nakrájíme na sousta,…
Maso rozkrojíme na plát a naklepeme, osolíme a opepříme.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, pak přidáme nakrájenou jednu cibuli a polovinu sádla. Přidáme nakrájenou…
Troubu předehřejeme na 200°C. Maso opláchneme, osolíme, posypeme kmínem a pepřem. Do pekáčku dáme olej, na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu a položíme na to maso…
AUSSIE MEAT PIES Australské masové koláčky/ koláče V hrnci si na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme i maso. Až se vše zlehka osmahne, přidáme…
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Maso omyjeme, osušíme, očistíme od případných blanek a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme najemno a dáme restovat na máslo spolu s olivovým olejem. Až je dozlatova,…
Uvaříme kapustičky v mírně osolené vodě a dáme je do mísy. Než se růžičky kapustičky uvaří, uděláme zálivku: v horkém hovězím vývaru rozšleháme hořčici, pepř, sůl a…
Hovadzie maso odblanime a nakrajame na rezne cca 1cm hrube. Pokorenime cerstvym drvenym korenim a dame rychlo opiect na olej.Na drobno nakrajanu slaninku, cibulu, cesnak…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a štědře posypeme zázvorem.Cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme maso a po obou stranách…
Rajčata v horní části lehce nařízneme do kříže, vhodíme do vařící vody a vyjmeme. Pak je oloupeme a nakrájíme.V kastrůlku vhodném do trouby rozehřejeme olej a na něj…
Z pórků odřízneme tmavě zelenou část, rozebereme na jednotlivé listy, dobře opláchneme, vložíme do hovězího vývaru a necháme vařit na mírném ohni.Světlou část také dobře…
Brambory a uzené maso nakrájíme na kostky, mrkev nastrouháme.Rozpustíme sádlo a opečeme tarhoňu do zlatova. Před koncem přidáme polovinu česneku nakrájeného na plátky,…
Tato výborná polévka krásně voní po výrazném kopru. Připravit ji je velmi snadné a stačí nám k tomu jen pár surovin. K dochucení použijeme trochu kmínu. Podáváme ji s…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe plátky slaniny a Čedaru, pevně stočíme a spíchneme párátky. Roládky obalíme v hladké mouce. V kastrole rozpustíme na…
Čerstvé, omyté bylinky svážeme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, prošleháme metličkou a za stálého míchání…
Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky než na guláš, osolíme a opepříme. Špek a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hluboké rozpálené pánve dáme sádlo a cibuli osmažíme…
Vinným listům odstraníme stopky a postupně je vkládáme do vroucí osolené vody. Když změní barvu na hnědozelenou, což trvá tak půl minutky, listy vyjmeme a necháme na…
Maso nakrajime na kostky, cibuli podelne nahrubo (na sestinky), mrkev a celer na vetsi kosticky, cesnek oloupeme a strouzky prepulime.Na olivovem oleji orestujeme…
Na lžíci sádla osmahneme krájený špek a na něm zpěníme nakrájenou cibuli.Přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme a také osmahneme, aby se maso zatáhlo. Zalijeme vývarem…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Steaky se připravují z nejkvalitnějšího masa, tedy z pravé nebo falešné svíčkové, případně z roštěné, stehna nebo i pupíku. Tyto části jsou nejméně namáhané, proto je…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Cupcakes: Americké dortíčky jsou hit i v Česku! Jak se liší od muffinů a čím je nazdobit?
Tajemství elixíru dlouhého života? Střeží ho mniši z kláštera Grande Chartreuse
Ovoce, které můžete sklízet i na balkoně: Jahodníky kromě sladké úrody krásně kvetou a zdobí, ostružiny vydrží do prvních mrazíků