

Dýňová omáčka à la svíčková
Suroviny 4 porce
- dýně hokaido
- hovězí vývar
- sůl
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- 2 bobkové listy
- kelímek zakysané smetany
- brusinky
Postup přípravy receptu
Dýni pořádně omyjeme. Odstraníme semínka a nakrájíme na kostky.
Zalijeme ji vývarem, osolíme a přidáme koření (dám ho do sítka na čaj, abych nemusela lovit kuličky).
Dýni vařím 20 minut v tlakovém hrnci.
Vyndáme sítko s kořením a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou omáčku, kterou dle potřeby naředíme vývarem nebo vodou.
Zakysanou smetanu můžeme rozmixovat do omáčky, ale já ji mám raději na talíři.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s knedlíkem, brusinkami a sekanou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dýňová omáčka à la svíčková
-
Tak to je pecka. Rozmixovaná dýně se sekanou, knedlíkem. Takhle nějak si představuju vězeňskou stravu. Samozřejmě v těch horších věznicích.
-
Backurka: A já určitě zkusím z té dýně.
-
Jana Dorazinová-Remková: Je to zvláštní ale podobá se jí dost. Příště jí vyzkouším normálně s hovězím.
-
Jana Dorazinová-Remková:
Dobrá otázka
No, bez kořenové zeleniny to bude cosi jako voňavější dýňový krém -
Hmm, zajímavá omáčka. Podobá se chutí aspoň trochu svíčkové??