Svíčková na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 44 kJ / 11 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,73 g |
| – nasycené | 0,47 g |
| – nenasycené | 0,27 g |
| –– mononenasycené | 0,07 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,33 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase, ale výborná je také…
Jednoduchá polévka, kterou zvládne i začátečník. Je hebká a krémová, ideální do každého počasí - v létě osvěží, v zimě zahřeje. Pokud máte raději husté polévky, můžete…
Oblíbená, rychlá a jednoduchá česnečka dokáže napravit žaludek po prohýřené noci. Je snadná na přípravu, takže ji lehce zvládnou uvařit i začátečníci. Silná a vydatná…
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale výborný je i z kuřecího. Podáváme s…
Vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, která nikdy nezklame. Na první pohled úplně obyčejné jídlo, které ale svou chutí mile překvapí. Šťavnatý záhorácký…
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání…
Boloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás…
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Máte doma kousek vepřového masa a nevíte, co dobrého z něj připravit? Osvědčené rady našich babiček nabízí recept na českou klasiku, vepřové plátky na kmíně podávané s…
Kuře na paprice je klasika, která vždycky chutná. Stačí dodržet pár jednoduchých kroků a výsledek bude pokaždé skvělý. Příprava je velmi snadná, takže ji zvládnou i…
Rizoto nemusí být jen italské! Zkuste na přípravu jednodušší, finančně nenáročnou srbskou variantu rýžového pokrmu, která je nám Čechům o něco bližší. Vydatné jídlo s…
Maso s paprikovou smetanovou omáčkou je oblíbený pokrm už od dob Rakouska-Uherska. Vepřové na paprice je zajímavá alternativa kuřecí verze. Pokud nevěříte, není nic…
Sytá a voňavá gulášová polévka vás potěší. Můžete ji směle použít jako samostatný hlavní chod nebo jako vydatnou večeři. Máloco naláká ke stolu lépe, než majoránkou a…
Ačkoliv nás zvěřinové hody často přitáhnou do myslivny nebo restaurace, když seženete dobré maso, můžete zvěřinu připravit i doma. Troufnete si na chutný guláš z…
Když doma upečeme vepřovou panenku v pepřové omáčce, budeme si připadat jako v luxusní restauraci. Omáčka se připravuje z čerstvě drceného pepře, který dodá omáčce tu…
S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle a to zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte…
Krémové polévky ze zeleniny jsou velice oblíbené, protože jsou jemné a jedí je i ti, kteří zeleninu nemají příliš v lásce. Brokolicový krém je chutný a jednoduchý.…
Libové kotlety se během pečení snadno vysuší, s tímto receptem se toho ale bát nemusíme. Maso doplníme anglickou slaninou, sýrem, cibulí a plátky másla. Okořeněné…
Typickou polévkou pro českou kuchyni je bezesporu bramboračka. Není však jen jeden recept. Důkazem jsou staré recepty našich babiček, které byly inspirací a vodítkem pro…
Špenátová polévka potěší všechny milovníky špenátu. Hotová je za pár minut. Když na talíř voňavé polévky, zjemněné smetanou, přidáme hrst dozlatova osmažených krutonků,…
Maso z králíka je jemné, ale často ztrácí na šťavnatosti. Tomu můžeme jednoduše předejít, když králíka prošpikujeme pořádnou dávkou slaniny. V pekáči jej pak doplní…
Dýně je díky své jemné sladké chuti ideální na přípravu krémové polévky. Tu připravíte z pečené dýně a česneku, který díky pečení zesládne a chutí připomíná oříšky. Pak…