Hovězí roštěná podle prababičky Anežky
Recept ještě nebyl hodnocenPokud stále přemýšlíte, co uvařit na víkend, recept na šťavnaté a voňavé hovězí plátky s lahodnou omáčkou se vám bude skvěle hodit. Jako příloha je vhodná rýže nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud stále přemýšlíte, co uvařit na víkend, recept na šťavnaté a voňavé hovězí plátky s lahodnou omáčkou se vám bude skvěle hodit. Jako příloha je vhodná rýže nebo…
Když doma upečeme vepřovou panenku v pepřové omáčce, budeme si připadat jako v luxusní restauraci. Omáčka se připravuje z čerstvě drceného pepře, který dodá omáčce tu…
Nemáte doma párky? Nevadí. V tomto receptu je hravě nahradí dozlatova opečená slaninka. Luštěninový oběd s dávkou bílkovin hravě zvládne i začátečník. Pokud dodržíte…
Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí…
Kořeněná kuřecí prsa zapečená v troubě a na talíři přelitá jemnou hořčično-smetanovou omáčkou připravenou z výpeku překvapí skvělou chutí a lehkou přípravou. Výbornou…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená pro svoji jednoduchou přípravu. Chuť výborně ochuceného vepřového zapečeného se zelím potěší. Spolu s přílohovými noky…
Tradiční znojemskou omáčku s hovězím masem jistě znáte, ale už jste zkoušeli variantu s masem vepřovým? Příprava je podstatně rychlejší, ale chuť zůstává skvělá. Jako…
Vyzkoušejme recept, který je určený pro všechny úspěšné houbaře. Když přineseme z lesa košík hub, připravíme kromě smaženice nebo bramboračky i tuto klasickou dobrotu.…
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Špenátová polévka potěší všechny milovníky špenátu. Hotová je za pár minut. Když na talíř voňavé polévky, zjemněné smetanou, přidáme hrst dozlatova osmažených krutonků,…
Pokud máte chuť na dobrý oběd, ale nechcete nic složitého na přípravu, vyzkoušejte tuto šťavnatou krkovici na bramborech. Plátky brambor poklademe krkovičkou, vrstvou…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Česnečka organismus doslova nakopne, a navíc je jednoduchá i rychlá na přípravu. Má mnoho podob, ale tento recept…
Oblíbené jídlo je pro Švédy skoro stejné jako pro Čechy knedlo-vepřo-zelo. Nemusíme na ně chodit do nejmenovaného obchodního řetězce, připravíme je snadno doma sami.…
Pustit se do zvěřiny, to už chce pořádnou kuchařskou odvahu. Byla by škoda ji v sobě nenajít. Připravte s naším receptem výtečné jídlo nejen pro svého partnera, ale pro…
Tradiční cibulová polévka je sice původem z Francie, ale stala se velmi oblíbenou i u nás. Lehce nasládlá zlatavá cibulka, hřejivý vývar a křupavé večky se sýrem dávají…
Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně…
Stejně jako koprová omáčka, má i koprová polévka své příznivce a odpůrce. Klasika, kterou známe už z dob našeho dětství, vám podle našeho receptu jistě zachutná.…
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která…
Krásně hustý a voňavý žampionový krém má nezaměnitelnou chuť a vůni. Uvaříme ho snadno podle osvědčeného receptu a doplníme oblíbeným kořením i čerstvými bylinkami. Na…
Dýně je díky své jemné sladké chuti ideální na přípravu krémové polévky. Tu připravíte jednoduše z pečené dýně a česneku, který právě díky pečení zesládne a chutí…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme špetku zázvoru a posypeme sušeným tymiánem.Olej rozehřejeme a orestujeme nakrájenou cibuli se špekem dosklovita. Vložíme maso…
Svíčkovou s knedlíkem, jedno z nejznámějších a také nejoblíbenějších jídel české kuchyně, nemusíme vždy připravovat pouze z hovězího masa. Špikovaná vepřová plec je…
Chuťově bohatá omáčka z vepřové plece a hořčice. Možná vás překvapí, že stačí jen pár surovin a přesto si skvěle pochutnáte. Doplněná rýží nebo knedlíkem bude skvělá.…
Máte rádi šťavnaté marinované maso, ale klasické kombinace už se vám přejedly? Nebojte se sáhnout po něčem exotičtějším, připravte si krůtí plátky podle našeho receptu.…