Kvasnicová polévka s vločkami
Recept ještě nebyl hodnocenNa sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a rozvonět. Přisypeme obě papriky a vločky. Chvíli společně opékáme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a rozvonět. Přisypeme obě papriky a vločky. Chvíli společně opékáme a…
Na této výborné syté fazolové polévce si jistě pochutnáte. Bohatou chuť zajistí silný vývar a klobása, krásnou vůni zase aromatický libeček. Polévku na závěr zjemní…
Kuřecí roládky tentokrát netradičně naplníme vaječnou omeletou, paprikášem a fáší s petrželkou. Jako přílohu pak připravíme pavé z brambor a sýra, které je inspirováno…
Vychutnejte si sváteční oběd z vepřového masa a skvělé omáčky. Každá kapsa skrývá vnitřek plný lahodné masové směsi doplněné o šťavnaté žampiony. Jako přílohu můžete…
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s…
Zeleninová směs je skvělou jednoduchou a lehkou variantou bezmasého pokrmu. Můžete do ní dát různé druhy zeleniny. V tomto případě jsme použili celer, kedluben, mrkev,…
Vepřovou plec naporcujeme na stejně velké špalíky a hodně osolíme a opepříme. Rozpálíme litinový hrnec a vložíme do něj nakrájený špek s trochou sádla. Necháme vyškvařit…
Hledáte inspiraci na rychlý, ale chutný oběd? Pak je tento recept přímo pro vás. Šťavnaté nudličky kuřecího masa a spoustu dobré zeleniny v dobře ochucené smetanové…
Hledáte inspiraci na rychlý, ale chutný oběd? Pak je tento recept přímo pro vás. Šťavnaté nudličky kuřecího masa a spoustu dobré zeleniny v dobře ochucené smetanové…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a pak jí plníme tenké střívko. Po…
Žampiónová polévka plná sýru a voňavých bylinek je to, na co se může celá rodina těšit, když se sejdete u nedělního oběda. Vyzkoušejte a jistě se k ní budete pravidelně…
Hledáte zdravější verze omáček? Pak tenhle recept, je přesně pro Vás. Tuhle zeleninovou krémovou polévku lze skvěle dochucovat nejen koprem, ale také křenem či česnekem…
Selská bramboračka s houbami přijde vhod nejen v období sychravého podzimu. Příjemně zahřeje a zasytí a pomůže v boji s nachlazením či nemocí. Do bramboračky můžete…
Vylepšete klasický hovězí nebo kuřecí vývar výbornými krupicovými noky. Ty jsou připraveny z mléka, másla, vajec a krupice a skvělou chuť i aroma jim dodá nasekaný…
Na této kachně si nejlépe pochutnáte, pokud si k ní připravíte červené karamelizované zelí s opečenými bramborovými plátky. Větvičky čerstvého tymiánu se k drůbeži hodí…
Podzimní čas s sebou nese chutě lesa, zvěřiny a lesních plodů. Nevadí pokud nemáte zrovna v rodině nimroda, i z hovězího masa lze připravit úžasné jídlo s akcentem…
V hrnci necháme rozpustit na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej, jemně pokrájenou cibuli a krátce osmahneme. Pak přidáme na stejnoměrné kousky pokrájená játra,…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme. Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.Do vařící…
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na drobno a uzené na kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova.Přidáme maso a chvíli opékáme. Přisypeme papriku, kmín a…
Maso nakrájíme na větší kostky. Ve velkém kastrolu (vhodném na pečení do trouby) zpěníme na oleji nahrubo pokrájené cibule, přidáme kostky hovězího masa a krátce…
Do hrnce dáme pokrájenou slaninu (pokud je dost prorostlá, ani nepotřebujeme sádlo, pokud ne, vložíme kousek sádla) a necháme vysmažit. Poté zasypeme nadrobno pokrájenou…
Máte v plánu nasušit houby? Určitě to udělejte! Nasušené houby mohou vylepšit mnoho jídel. Takové plněné masové kapsy na houbách vám připomenou sbírání hub i vůní…
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a asi 15 minut ji opékáme na dvou lžících rozehřátého oleje dohněda.Plátky masa dotenka rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Sedmero staročeských druhů cukroví: Upečte nejlepší pracny, kokosky či vosí hnízda!
Semifinalista MasterChef Česko Pavel Berky: Lidi mají velkou chuť naučit se vařit. A třeba tyhle voňavé kuřecí špízy zvládne každý
10 tipů, jak na dokonalý hovězí vývar: Věnujte čas předpékání a pomalému vaření