Pečená půlka husy

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

1/2 husy bez páteře nebo páteř v polovině zlomte
1 jablko
1/2 cibule
sůl
celý kmín
voda nebo vývar
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablko bez jadřince a oloupanou půlku cibule nakrájíme na plátky. Dobře očištěné maso osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady. V polovině šití přerušíme, vzniklou kapsu naplníme jablky a cibulí a došijeme. Osolíme a pokmínujeme kolem dokola. Maso zůstalo hezky uzavřené, všude na povrchu je kůže, která pečením nabude křupavosti.

  2. Do pekáčku (stačí menší) vložíme naplněnou husu, podlijeme a pečeme nejprve zakryté 2-3 hodiny při 170°C. Pak odkryjeme, propícháme kůži vidličkou, aby se co nevíc vypekl tuk, ještě zakryjeme a pečeme při 220°C další hodinu. Po této době slijeme vypečené sádlo, podlijeme a už nezakryté dopečeme dočervena a dokřupava. Podáváme, jak jsme zvyklí.

Poznámka

Možná si myslíte, že půlka husy se peče stejně jako husa celá. Ano i ne. Když ji budete péct klasicky naplacato, snadno se stane, že se maso vysuší, protože husa se peče dlouho. Nabízím trik starých hospodyněk :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená půlka husy

Tématické fráze: pecena husa jak dlouho péct husu husa recept lokše pomalu pečená husa pomalu pečená svatomartinská husa recept jak dlouho se pece husa jak se dlouho peče husa top recepty pečená husa jak dlouho pečeme husu svatomartinská husa dlouho pečená pomalu pečená kachna dlouho pečená husa pečení husy husa dlouho pecenå jak upéct husu jak dlouho péct svatomartinskou husu jak se pece dlouho husa recept pečená husa polovina polovina husy

Zapomněl/a jsem heslo