Polévka s pekingským zelím
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo v hrnci rozpustíme a na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, pak vložíme nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, petržel a pekingské zelí) a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo v hrnci rozpustíme a na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, pak vložíme nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, petržel a pekingské zelí) a…
Křenová omáčka je rychlá, zdravá, chutná a navzdory použitým dražším surovinám je ve výsledku levná. Jako tradiční přílohu podáváme houskový nebo karlovarský knedlík,…
Kysané zelí funguje jako přírodní probiotikum. Klobásky a sádlo svou bohatou chutí skvěle doprovodí lehké, křupavé a dietní čerstvé bílé zelí. Zkrátka – dokonalá…
Jazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.Na omáčku rozpustíme máslo a necháme…
Na odlehčení jídelníčku se hodí chutný zeleninový pokrm. V našem receptu najdete příjemnou kombinaci kedlubny, smetany, česneku a koření. Spolu s přílohou z brambor to…
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Díky tlakovému hrnci připravíme plátky šťavnatého vepřového masa mnohem rychleji. Podáváme je se směsí lahůdkové cibule a mrkve, dobře ochucenou šťávou a jako přílohu…
Vepřové na mrkvi a cuketě je lahodný a výživný pokrm, který přináší skvělou kombinaci šťavnatého vepřového masa a čerstvé zeleniny. Toto jídlo je oblíbené pro svou…
Rajčatová omáčka s mletým masem je lahodné jídlo, které je ideální pro různé druhy těstovin, jako jsou špagety, penne nebo tagliatelle. Tento pokrm kombinuje bohatou…
Růžovo-oranžové filety lososa pečené na másle a přelité omáčkou z kopru, medu a výrazné hořčice, jsou inspirovány švédskou kuchyní. Podáváme s vařenými bramborami, které…
Rychlá a vydatná polévka je základem našeho jídelníčku zejména v zimě. Gulášová polévka, do které jsou přidané mimo brambor a uzeniny i kroupy, je toho důkazem. S…
Pokud přemýšlíte, co se zbylou koprovou omáčkou, máme pro vás jeden tip. Uvařte do ní houby a brambory, smíchejte, dochuťte a podávejte jako takovou kulajdu. Nezapomeňte…
Rychlé a výživné jídlo, které má v sobě jak chutě, tak i barvy. Pokud vám zbylo vařené hovězí maso, zpracujte jej do tohoto ragú. Ke směsi barevných paprik s rajčaty a…
Z očištěného masa (kýta, pečeně) vytvoříme plát a rozklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme lehce hořčicí a poklademe plátky slaniny. Na slaninu navrstvíme steakovým…
Česnek, chilli papričku zbavenou semen a zázvor nasekáme najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Sloupnutý stonek citronové trávy trochu…
Nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev a dáme restovat. Jak cibule zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a osmažíme ho. Přidáme pekingskou mraženou směs,…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme.Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.Do vařící…
Plátky masa rozklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran dohněda. Poté ho vyndáme stranou a ve výpeku…
Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, cibule pouze přepůlíme, stroužky česneku necháme celé.Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla a lžíci olivového…
Troubu rozpálíme na 200st. Najemno nakrájený bůček osmahneme přímo v pekáčku, ve kterém budeme péct. Přisypeme nahrubo nastrouhaný celer-chviličku orestujeme,…
Očištěné maso z přední části volské tlamy dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme okyselenou vodou a vaříme 4 hodiny (můžeme si pomoct tlakovým hrncem, který dobu zkrátí…