Miliónová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenBlesková polévka mnoha názvů. Říká se jí také Pucková, podle toho, že zelenina s krupičkou vytvoří hrudky (pucky). Lze také použít mraženou zeleninu a někdo přidává i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,15 g |
| – nenasycené | 0,25 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 7,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Blesková polévka mnoha názvů. Říká se jí také Pucková, podle toho, že zelenina s krupičkou vytvoří hrudky (pucky). Lze také použít mraženou zeleninu a někdo přidává i…
Očištěné kuřecí maso osušíme, nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, papriku a promícháme. Poprášíme škrobem nebo moukou a dobře…
Brokolici očistíme, rozebereme jí na růžičky a dáme vařit na páru - jen asi 7 min. - aby si zachovala barvu a zůstala křupavá. Poté brokolici vyndáme a necháme…
Do vývaru (již osoleného) dáme očištěnou zeleninu, nakrájenou na nudličky nebo kostičky a obrané kousky masa.Na knedlíčky dáme máslo s olejem na rozehřátou pánvičku a…
Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má…
Vodu s octem vložíme do malé misky a zakryté zahříváme v MT při plném výkonu do bodu varu. (asi 1/2-3/4 minuty). Vejce rozklepneme (žloutek propíchneme) a pak necháme…
Dříve, než začneme vařit polévku, připravíme kořeněnou cizrnu. Zapneme troubu na 220 °C. Slijeme a propláchneme cizrnu, osušíme ji papírovou utěrkou a odstraníme…
Játra opláchneme, očistíme od případných sraženin a blanek, ve spoji rozřízneme a přemístíme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH).Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme…
Očistíme zeleninu a česnek. Zázvor nakrájíme na nudličky, česnek na velmi tenké plátky, mrkev na julienne nudličky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) zahřejeme olej, přidáme…
Maso nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme. Dáme ho do rozpálené pánve a restujeme.Mezitím nakrájíme papriky na kostičky, rajčátka na půlky, pórek na kolečka a nať z…
Žaludky uvařit v tlakovém hrnci (1 litr vody, sůl, bobkový list, celý pepř, příp. kosti, krky, odřezky kuřecího i jiného masa)- cca 30 minut. V hrnci na polévku…
Jste-li milovníci nádechu asijské kuchyně a máte doma pár potřebných surovin, tak přibrzděte u sporáku. Na jedné pánvi orestujete maso i zeleninu. S přílohou, jakou je…
Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený a slabým varem vaříme…
Zapneme troubu na 180 °C. Filet lososa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme limetkovou šťávou nebo citronem a opepříme. Z obou stran rychle opečeme…
Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme plátky masa, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran.Přihodíme půlky…
Výtečnou tuňáková pomazánka zachutná i těm, kteří ryby běžně nekonzumují. Tato lehká pomazánka, plná bílkovin, je skvělá jak ke svačině do práce nebo do školy, ale také…
Maso a očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme na olej rozvonět zázvor, česnek a chilli,…
Brokolici rozebereme na růžičky bez košťálů (ty necháme do polévky), propláchneme a scedíme. Vložíme do hrnce s vřelou vodou a povaříme cca 4 minuty. Ihned vyndáme…
Pak choi rozpůlíme, opláchneme a vložíme na 2 minuty do vařící vody. Vyndáme sítkem, ihned zchladíme v ledové vodě a necháme dobře okapat. Do zapékací misky dáme…
Všechnu zeleninu zvolenou podle chuti očistíme, omyjeme a kromě 1 brambory nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme rozpustit sádlo a orestujeme klobásu nakrájenou na…
Do misky dáme všechny ingredience na omáčku a prošleháme metličkou. Když se vše spojí, necháme stranou. Uděláme hnízda (nudle jsou křupavé, smažené, kdo je nechce, může…
Lahodná sýrovo-smetanová omáčka je připravena raz dva. Mix sýrů a smetany doplní koření, vůně česneku a chuť libovolného vývaru. Hotovou omáčku servírujeme s brokolicí a…
Krevety bez hlav sloupneme, lehce nařízneme na hřbetu a opatrně odstraníme střívko. Očištěné opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nasekáme oloupané stroužky česneku,…
Sojové maso uvaříme v bujonu nebo jen slané vodě dle návodu, před dovařením přidáme bulgur, vypneme zdroj tepla a necháme pod pokličkou dojít. Papriky překrojíme napůl…