Králík po francouzsku - Králičí mereta po burbonsku
Recept ještě nebyl hodnocenHřbety (filé) a vykostěné zadky rozkrájíme na menší kousky a v kastrole je na másle opečeme dozlatova. Přidáme cibuličky, zaprášíme moukou a připravíme světlou zásmažku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hřbety (filé) a vykostěné zadky rozkrájíme na menší kousky a v kastrole je na másle opečeme dozlatova. Přidáme cibuličky, zaprášíme moukou a připravíme světlou zásmažku…
Pierogi z kaszy jaglanej z serem Lista produktów tradycyjnych Ves Slomiana leží v podkarpatském województwie, okrese starowolskim, středisko (gmina) Pysznica.…
Z krupičky, cukru, mléka a soli uvaříme hustou kaši. Odstavíme ji z plotýnky a vmícháme máslo a žloutky, pak přidáme nakrájené broskve.Dáme do misek, ozdobíme broskvemi…
Rýži uvaříme v mléce se solí, citrónovou kůrou, máslem a žloutky třeme do měkka. Pak vmícháme cukr, rozinky a nakonec dobře ušlehaný sníh z bílků. Směs přendáme do…
Heru nakrájíme na malé kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec přidáme prosátou…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.Vyválíme plát silný 3 mm a vykrájíme kolečka. U poloviny vykrojíme středy, potřeme bílkem a…
Rýži vaříme ve vývaru pod bodem varu 20 minut. Pražené arašídy posekáme (např v sekáčku, nebo je dáme do sáčku a rozbijeme je paličkou). Červené a zelené papriky…
Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje, necháme zchladnout,…
Nejprve si uděláme těsto a dáme na chvíli do lednice. Mezi tím si připravíme nakrájenou a uvařenou brokolici, steril.kukuřici, cibuli na kroužky. Když je těsto…
6 žloutků utřeme s cukrem do hladké hmoty, 5 bílků ušleháme v tuhý sníh a zamícháme ho do žloutkového krému. Do toho prosijeme mouku a škrobovou moučku. Pak těsto…
Odvažte 85 g cukru, přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo a vyšlehejte do pěny, postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Do našlehané žloutkové směsi opatrně…
Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Opravdu důkladně propracujeme, aby se s ním potom dobře pracovalo. Pomoučíme, zakryjeme plátýnkem a necháme na teple vykynout…
Smícháme všechny suroviny na těsto a namačkáme ho rovnoměrně do vyššího pekáčku vymazaného máslem. Těsto přelijeme náplní, která vznikne smícháním všech ingrediencí …
Smícháme všechny suroviny na těsto a namačkáme ho rovnoměrně do vyššího pekáčku vymazaného máslem. Těsto přelijeme náplní, která vznikne smícháním všech ingrediencí …
Změklé máslo utřeme do pěny se žloutky a cukrem, po chvíli přidáme po lžících horkou vodu a těsto zahustíme moukou.Vlijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč,…
V míse promíchat mouku se solí, udělat důlek, do něj rozdrobit droždí, přidat cukr, mléko a nechat vzejít kvásek. Pak přidat žloutky, rum a tuk a vypracovat tužší těsto…
Pór narežeme na kolieska a na masle krátko orestujeme. Vyberieme a na rovnakej panvičke orestujeme na kolieska narezané banány. Kokos opražíme na inej suchej panvičke a…
Slepici bez vnitřností omyjeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Spolu se slepicí vložíme do hrnce a zalijeme asi litrem studené vody. 2.vaříme 1.5hodiny.Maso…
korpus: Nejdříve cukr olej a žloutky utřeme, zalejeme vlažnou vodou, přidáme mouku, prášek, vanilku a z bílků ušleháme tuhý sníh. Pečeme na 150 až 180 stupňů v rozehřáté…
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut…
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut…
V mlieku rozmiešame krupicu a štipku soli a necháme 10 minút nabobtnať. Potom za stáleho miešania uvaríme kašu ( asi 10 minút ). Necháme prechladnúť, vmiešame žĺtky a 50…
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Vmícháme ořechy, mouku a skořici.Těsto dáme do sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na suchý nebo papírem vyložený plech nastříkáme…
Houby si nakrájíme nadrobno a zakápneme je šťávou z citrónu. Poté podusíme houby na malém množství olivového oleje. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku,…