Linecké kytičky
Recept ještě nebyl hodnocenJemné linecké kytičky, slepované rybízovou marmeládou, se budou ve vašich ústech jenom rozplývat. Patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví a jisté je, že bude mizet ze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemné linecké kytičky, slepované rybízovou marmeládou, se budou ve vašich ústech jenom rozplývat. Patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví a jisté je, že bude mizet ze…
Chystáte se dělat domácí hamburgery? Pokud si na ně upečete vlastní bulky, budou to ty nejlepší "hambáče", jaké jste kdy připravili! Není nutné se kynutého těsta bát. S…
Někdo to rád křupavé. Pokud i Vy patříte k milovníkům takového cukroví, vyzkoušejte tento recept na báječné suchárky. Jejich příprava je snadná, nenáročná a pochutná si…
Linecké cukroví je jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního pečiva, které zdobí české domácnosti již po generace. Jeho křehké máslové těsto a jemná vůně vanilky v…
Moka oválky jsou tradiční cukroví, které potěší každého milovníka kávy. Křehké máslové těsto doplněné o jemnou kávovou náplň tvoří dokonalou kombinaci chutí, která…
Z uvedený surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Pak vykrajujeme kolečka nebo oválky a dáváme na plech. Pečeme na 185´C cca 8-9 minut. Vychladlé plníme…
Strojkové cukroví je skvělá volba pro spěchající. Cukrovíčko je nádherně pravidelné, výroba je přímo kvantově rychlá. A o chutný výsledek se postará dobře zvolené těsto…
Košíčky z lineckého těsta plněné máslovým vanilkovým krémem jsou krásně křehké a na sváteční tabuli zaujmou na první pohled. Košíčky ozdobené čokoládou a kouskem…
Těsto: Vše smícháme dohromady, zpracujeme v těsto a dáme do lednice ztuhnout. Ze ztuhlého těsta vyválíme plát o výšce 2 mm a nařežeme na obdélníky 6x4 cm, které…
Každý, kdo doma připravuje domácí vaječný likér má svůj osvědčený recept. K přípravě tohoto likéru budete potřebovat dostatek vaječných žloutků, smetany, kondenzované…
Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou jako doma. S povidly a tvarohem tvoří sladkou vzpomínku na dětská léta a ušpiněný nos. Nejlepší jsou ještě čerstvé…
Jste milovníci zlatavých škvarků? V tom případě musíte vyzkoušet křupavé a jemné škvarkové tyčinky. Posypte je oblíbeným kořením, kmínem i solí. Hodí se na obyčejné dny,…
Toto výborné a jednoduché cukroví připravíme ve formičkách během chvilky. Těsto je snadné a příjemně voní po kokosu a másle. Po upečení cukroví skladujeme v chladu, aby…
Čas vánoční se pomalu blíží a tak můžeme pomalu přemýšlet nad tím, jakými druhy cukroví překvapíme své blízké. Připravte nebesky lahodné čokoládové košíčky s pařížským…
Do mísy dáme povolené máslo (Heru), moučkový cukr a vanilkový cukr. Vše vyšleháme do pěny. Pak přidáme žloutky a ještě šleháme. Naposledy přidáme mouku a vařečkou…
Cukr, máslo a žloutky utřeme a přidáme do mouky a zpracujeme v těsto, necháme do rána v lednici odpočinout a před zpracováním necháme při pokojové teplotě povolit,…
Cukr, máslo a žloutky utřeme a přidáme do mouky a zpracujeme v těsto, necháme do rána v lednici odpočinout a před zpracováním necháme při pokojové teplotě povolit,…
Výtečnému domácímu vaječňáku se ten kupovaný v žádném případě nevyrovná. Blýskněte se na rodinné oslavě či přátelské návštěvě s tímto lahodným likérem. Poslouží i jako…
Výborné trubičky s vanilkovým krémem připravíte snadno podle našeho receptu. Nezapomeňte polovinu trubiček namočit do dobré čokoládové polevy. Nechte je v chladu odležet…
Nepostradatelné dokonalé dvojctihodné koláčky, které pekly už naše prababičky. Máte je rádi? Moravské koláče jsou náročnější na přípravu, ale věřte, že stojí za to. A…
Nepostradatelné dokonalé dvojctihodné koláčky, které pekly už naše prababičky. Máte je rádi? Moravské koláče jsou náročnější na přípravu, ale věřte, že stojí za to. A…
Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Hraběnčiny řezy patří k velmi oblíbeným tradičním moučníkům našich babiček. Máme pro vás…
Vaječný koňak je sladký, voní po rumu a kondenzovaném mléce a zahřeje vás i v ty nejmrazivější dny. Obsahuje syrová vejce a mléko, proto jej uchovávejte v chladu a co…