Výborné pařížské rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenPařížské rohlíčky jsou křehké cukroví, které má své místo na svátečním stole. Základ tvoří křehké bílkové těsto s mletými ořechy. Po usušení pak na něj nanášíme máslový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pařížské rohlíčky jsou křehké cukroví, které má své místo na svátečním stole. Základ tvoří křehké bílkové těsto s mletými ořechy. Po usušení pak na něj nanášíme máslový…
Rohlíčky jsou bezesporu jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Vyzkoušejte netradiční punčovou variaci - křehký linecký rohlíček zdobený sladkou punčovou…
O tradičním staročeském cukroví plném ořechů se traduje, že bylo tatíčka Masaryka nejoblíbenější. A tím se může stát i pro vás. Je křehké, máslové, křupavé díky oříškům…
Na vále zpracujeme těsto. Dáme odpočinout do rána do lednice. Potom těsto vyndáme a necháme povolit při pokojové teplotě. Na masovém mlejnku děláme různé tvary. Pečeme…
Tartaletky, připomínající drobné koláče, pocházejí z Francie. Naplněné slaným karamelem, polité čokoládou a posypané sekanými ořechy, naleznou pravidelné místo na…
Lahodné ořechové cukroví se žloutkovou polevou zazáří na každém slavnostním stole. Vůně másla, ořechů a křehká struktura, to vše je předurčuje k ovacím u vašich hostů.…
Pokud patříte mezi milovníky osvědčené klasiky, určitě vás potěší recept na strouhaný koláč s tvarohem jako od babičky. Moučník s pořádnou vrstvou náplně je šťavnatý,…
Vosí hnízda či včelí úly jsou typické vánoční nepečené cukroví, které může zdobit i váš sváteční stůl. Kakaové kopečky plné lahodného krému vám uzavře lehký piškot nebo…
Vaječné likéry jsou oblíbeným slavnostním přípitkem zejména o Vánocích. Každý má doma ten svůj osvědčený recept. Pokud však hledáte opravdu jistotu, inspirujte se recept…
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou…
Vyzkoušejte tento recept na strojkové slepované cukroví, kdy pomocí strojku vytvoříte sladké a křehké tyčinky slepené výbornou marmeládou a máčené v čokoládě. Jistě…
Tyhle skvělé košíčky si můžete upéct nejen na Vánoce, ale na jakoukoli příležitost. Jejich příprava není vůbec složitá, takže ji zvládne i začátečník. Jako náplň můžete…
Výborné plněné pudinkové košíčky z rychlého a křehkého lineckého těsta. Nahoru šlehačku, ovoce a chutný dezert je během chvilky připraven. Hodí se ke kávě, nebo i na…
Výborné plněné pudinkové košíčky z rychlého a křehkého lineckého těsta. Nahoru šlehačku, ovoce a chutný dezert je během chvilky připraven. Hodí se ke kávě, nebo i na…
Tento recept na jednoduché cukroví, nebo chcete-li kokosové sušenky, využijete nejen ve slavnostních okamžicích roku. Stejně dobře je můžete připravit jako sušenky ke…
Netradiční základ mají tyto pařížské rohlíčky. Vespod mají křehké kokoskové těsto a na něm je nastříkaný lahodný smetanový krém s chutí vanilky a rumu. Na čokoládovou…
Cukroví ve tvaru minidortíčků, které je doplněno máslovým krémem ovoněným rumem. Obalte ho v kokosu a nabídněte vašim blízkým. Uvidíte, že jej okamžitě zařadíte do…
Těsto: Máslo s cukrem a žloutky utřeme a přidáme mouku. Vše zpracujeme v těsto. Těstem plníme formičky a pečeme do zlatova na 180°C. Po vychladnutí plníme náplní a…
Těsto: Máslo s cukrem a žloutky utřeme a přidáme mouku. Vše zpracujeme v těsto. Těstem plníme formičky a pečeme do zlatova na 180°C. Po vychladnutí plníme náplní a…
Chutná vám cukroví plněné krémem? Zkuste na letošní vánoční stůl upéct tyto rohlíčky! Krém dochutíte podle toho, zda máte chuť cítit na jazyku kávu, rum či vaječný koňak…
Pracnější recept na (nejen) vánoční závin z kynutého těsta s makovou či ořechovou náplní si žádá více času na přípravu, ale odvděčí se vám lahodnou chutí. Netradiční…
Cukrářská špička plněná likérovým krémem a politá čokoládovou polevou patří mezi nejoblíbenější dezerty. Podle názorného videa se do jejich přípravy může pustit i…
Suroviny zpracujeme obvyklým způsobem, těsto necháme chvíli odpočinout, ale ne v ledničce, jen zabalíme do mikrotenu. Těsto rozvalíme na plát a vykrajujeme formičkou…
Suroviny na cesto spracujeme, necháme odstáť do druhého dňa v chladničke.Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kolieska, upečieme do bleda. (cca 170°C,…