Linecké těsto
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na dobré linecké těsto upotřebíte nejen o Vánocích. Jeho využití je opravdu velké, připravit z něj můžete ať už cukroví, nebo jednoduché sušenky. S těstem se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Recept na dobré linecké těsto upotřebíte nejen o Vánocích. Jeho využití je opravdu velké, připravit z něj můžete ať už cukroví, nebo jednoduché sušenky. S těstem se…
Krásně nadýchaný kynutý rybízový koláč s drobenkou je pečený v sádlem vymaštěném pekáčku a rozvoní celý dům. Že vám to připomíná prázdniny u babičky? S tímto receptem se…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme se solí, rozpustěným máslem, žloutky, cukrem, přidáme kvásek a uděláme těsto. Těsto necháme alespoň hodinu kynout…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme se solí, rozpustěným máslem, žloutky, cukrem, přidáme kvásek a uděláme těsto. Těsto necháme alespoň hodinu kynout…
Citronový koláč. Velmi oblíbený ve francouzsky mluvících zemích. Lahodná a osvěžující citronová chuť a křehké těsto spolu velmi přesvědčivě ladí. A kopec ochuceného…
Citronový koláč. Velmi oblíbený ve francouzsky mluvících zemích. Lahodná a osvěžující citronová chuť a křehké těsto spolu velmi přesvědčivě ladí. A kopec ochuceného…
Malé koláčky z nekynutého těsta, plněné výborným žloutkovým krémem a trochou džemu, ozdobí váš nedělní stůl. Po upečení je servírujeme posypané moučkovým cukrem. Koláčky…
Na den svatého Martina je tradicí péct sladké rohlíčky. Tyto připravíme bez kynutí díky spoustě másla v těstě. Rohlíčky jsou plněné výbornou náplní z vlašských ořechů…
Snadný makový závin připravíme bez vážení surovin, vystačí nám pouze hrníček. Kynuté těsto s máslem vyválené na plát dostane skvělou makovou náplň s vůní skořice.…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Těsto podle tohoto jednoduchého receptu vám pomůže vypracovat i domácí pekárna a je jen na vás, jestli z něj usmažíte koblihy, vdolky nebo šišky. Ty jsou vynikající…
Povidla: Očištěná nastrouhaná nebo rozmixovaná jablka dáme do velkého hrnce, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme za…
Nejdříve uděláme kvásek z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru.Po vykynutí kvásku vymícháme nelepivé těsto. Necháme kynout na teplém místě.Smícháme náplň a taky…
Nejdříve uděláme kvásek z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru.Po vykynutí kvásku vymícháme nelepivé těsto. Necháme kynout na teplém místě.Smícháme náplň a taky…
Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat…
Vypracovat hladké těsto a nechat odpočinout, nejméně 12 hodin v chladu. Náplň: tvaroh, žloutek, 1 pudink a cukr smícháme. Višně vypeckujeme, i se šťávou a skořicí…
Znáte někoho, kdo by odmítl čerstvou voňavou a kyprou domácí koblihu? Příprava není tak složitá, jak by se na první pohled zdálo. Zkuste vypracovat těsto, usmažit…
V troše mléka se lžičkou cukru rozmícháme droždí a dáme k teplu oživit kvásek. Do dvou polévkových lžic vody dáme nabobtnat psylium. Rozpustíme máslo, přidáme mléko,…
Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí. Droždí rozdrobíme na cukr. Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme a vložíme 1 švestku s…
Vypracujeme těsto, necháme 1/2 hodiny odpočinout, půlku těsta dáme do mrazáku. Vypeckujeme švestky.Připravíme tvarohovou náplň, puding nevaříme. Ušleháme sníh ze 2…
Vypracujeme těsto, necháme 1/2 hodiny odpočinout, půlku těsta dáme do mrazáku. Vypeckujeme švestky.Připravíme tvarohovou náplň, puding nevaříme. Ušleháme sníh ze 2…
Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, mouku, žloutky, sůl, mléko a kvásek lehce…
Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Zbylý cukr, mouku, žloutky, sůl, mléko a kvásek lehce…