Mini trdelníky
Recept ještě nebyl hodnocenVelké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Vánoční štola z kynutého těsta, pečená ve formě na chlebíček, je plná kandovaného ovoce, rozinek a ořechů. Dopřejte si tu pravou vánoční atmosféru s nadýchaným a vláčným…
Ze všech surovin zpracujeme těsto a dáme minimálně na dvě hodiny do chladna. Z těsta vyválíme placku a z ní vykrajujeme kolečka. Pak dáme do trouby péct na 170-190…
Sušenky inspirované známými sušenkami s máslovou příchutí připravíme snadno během chvíle. Klasického vzoru dosáhneme tak, že do nich vytlačíme mřížku paličkou. Kromě…
Ani ti, kdo se musí vyhýbat lepku v potravě, si nemusí odpírat lahodné linecké cukroví. Díky existenci bezlepkové mouky mohou péct a mlsat. Zpracování surovin na těsto a…
Velmi jednoduché a křehké rohlíčky s ořechy a čokoládou jsou jako stvořené pro začátečníky. Pokud si v pečení ještě nejste úplně jistí, tento recept vám pomůže se…
Likérové špičky jsou stálicí v našich cukrárnách. Příprava se zdá být složitá, ale není tomu tak. Při troše zručnosti si je snadno vyrobíte i doma. Pokud nemáte…
Řezy tak lahodné, že po nich oblížete všechny prsty, koneckonců tento zákusek to má i v názvu. Nadýchané těsto je potřené žloutkovým krémem a to vše je pod sněhovou…
Pečení vánočního cukroví dává příležitost uplatnit veškerou cukrářskou fantazii. Lahodné mandlové těsto je zde naplněno máslovým krémem s vaječným likérem hvězdičky jsou…
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka,…
Cottage pie je tradiční anglický pokrm, který skvěle zasytí a provoní kuchyni. Šťavnatá masová směs z mletého hovězího, zeleniny a bylinek se zapéká pod nadýchanou…
Nejprve studené máslo smícháme s moukou, obyčejným cukrem a žloutky. Hotové těsto vyválíme na plát o tloušťce 4 mm. Poté začneme formičkami vykrajovat srdíčka, vždy…
Lískové ořechy před použitím na několik hodin namočíme do vlažné vody.Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, kakao, žloutek, máslo. Vše propracujeme a přidáme ořechy,…
Tradiční vánočka, symbol Vánoc a rodinné pohody, potěší svou jemnou, vláčnou strukturou a lahodnou chutí s rozinkami a mandlemi. Ideální ke snídani s máslem nebo k čaji,…
Dozlatova upečený koláč vonící máslem, skořicí a jablky. Kdo by odolal? Připravte si koláč pro sebe a své blízké podle tohoto receptu. Těsto zvláční pořádná vrstva…
Se slovem koláče si dříve narození vybaví poutě nebo posvícení. A vždy k nim patří vzpomínky na zážitky spojené se zábavou a veselím. Dnes se ale koláče pečou po celý…
Chtěli byste pro svou rodinu či blízké připravit dezert, ale nemáte čas na pečení? Potom vás potěší rychlý recept, který se obejde bez trouby. Kouzlo spočívá v máslových…
Připravte si ke kávě nebo pro návštěvu vynikající kardinálovy řezy s ovocem. Řezy upečete z piškotového a sněhového těsta, které zdobícím sáčkem nastříkáte na plech do…
Co by to bylo za Vánoce bez vanilkových rohlíčků obalených v moučkovém cukru? Česká vánoční klasika není složitá na přípravu, a tak, pokud s pečením teprve začínáte, dle…
Hraběnčiny řezy patří k nejoblíbenějším podzimním moučníkům. Základem je křehké těsto, které strouháme i na povrch koláče. Uprostřed se ukrývají voňavá jablka se skořicí…
Perníčky nikdy nesmí o vánočních svátcích chybět. Bohatě nazdobené perníčky bílkovou polevou krásně provoní váš domov a do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i…
Další z receptů na oblíbený závin. Chutná s jakoukoliv nádivkou, ale klasika s jablky svou osobitou chutí nikdy nezklame. Ať už s kyselkavými nebo sladkými jablíčky,…
Zázvorky jsou tradiční a krásně aromatické vánoční pečivo typického tvaru. Pečou se dostatečně dopředu, aby se jejich chuť a vůně rozvinula. Při každém soustu vás na…