Čokoládové tartaletky
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme do směsi máslo a zpracujeme tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidáme žloutek, vodu a zapracujeme do těsta, které vložíme asi na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme do směsi máslo a zpracujeme tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidáme žloutek, vodu a zapracujeme do těsta, které vložíme asi na…
Pokud se chystáte na sběr jahod nebo borůvek, případně jste od někoho ovoce dostali, určitě musíte vyzkoušet tento recept na kynuté borůvkové knedlíky. Jsou lehoučké,…
Buchty nejen pro Honzu, protože budou chutnat i kterémukoliv jinému klukovi nebo muži. Maková a tvarohová náplň, vyladěná k dokonalosti, v kabátku z dozlatova upečeného…
V babiččině ručně psané kuchařce se vždy najdou klenoty, které si s oblibou připravujeme a předáváme do další generace. Jihočeský kynutý koláč je jedním z nich a můžete…
K vánočním svátkům patří spousta tradičních i netradičních druhů cukroví. Překvapte své blízké dvoubarevnými hvězdičkami, které jsou spojené arašídovou pomazánkou.…
Sváteční kaldoun je tradiční česká polévka, která se často podává při slavnostních příležitostech. Její bohatá chuť vychází z kvalitního vývaru, nejčastěji z drůbežího…
Zpracovat těsto, vykrájet tvary. Po upečení obalit v moučkovém cukru s vanilkou.
Mouku promícháme se solí, moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidáme změklé máslo, žloutek vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 min. odpočinout do ledničky. Těsto…
Nejlepší koblihy jsou vždy ty čerstvé, krásně usmažené a s náplní, na které nikdo nešetřil. Ať při masopustu nebo jen, když na ně máte chuť – koblihy udělají radost…
Když se bytem line vůně vanilky, cukru a rumu, může to znamenat jedno. Pečou se žloutkové věnečky. Odpalované těsto opatrně upečeme v troubě, hlavně ji neotvíráme. A po…
Koláč z křehkého lineckého těsta s tvarohovou nádivkou, vonící vanilkou a citronem, zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Doslova ideální moučník pro…
Nemusíte být mistři cukráři, abyste si připravili skvělé karamelové řezy. Nadýchaný korpus z lískových oříšků pečený na oplatce a našlehaný máslový krém s karamelem jsou…
Pokud máte rádi pistácie, nenechte si ujít tyto skvělé vánoční stromečky. Křehké cukroví po upečení polijete pistáciovou polevou a posypete nasekanými pistáciemi, které…
Kvalitní listové těsto dnes běžně seženete v obchodě, takže se nemusíte zdržovat jeho přípravou. Záleží pouze na vás, čím je naplníte. Listové šneky jsou rychlé na…
Léto je v plném proudu a větve švestek se ohýbají pod tíhou zralých plodů. Připravte si z nich výborný křehký koláč, který je posypaný ořechy a máslovou drobenkou. Zmizí…
Kakaová kolečka s našlehaným krémem a čokoládou, ozdobená marcipánovými kytičkami, se budou krásně vyjímat nejen na podnose s vánočním cukrovím, ale i na slavnostním…
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem dejte do šlehače. Ingredience vyšlehejte v hladkou lesklou pěnu.Přidejte salko, skořici a zhruba polovinu tuzemáku. Znovu…
Mouku prosejeme na vál a přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, studené máslo nakrájené na kostky, vejce, žloutek a propracujeme těsto. Chce to trochu trpělivosti, než…
Rychlá a sytá halušková polévka je provoněná kořenovou zeleninou, máslem a česnekem. Jednoduché bramborové halušky ji příjemně doplní a také zahustí. Přípravu zvládne i…
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte…
Na povrchu křupavé trubičky zvláční uvnitř lahodný bílkový sníh. Máslové těsto po zadělání necháme odpočinout a poté jej namotáme na formičky. Po upečení plníme sněhem z…
Na povrchu křupavé trubičky zvláční uvnitř lahodný bílkový sníh. Máslové těsto po zadělání necháme odpočinout a poté jej namotáme na formičky. Po upečení plníme sněhem z…