Bazalková frittata
Frittata je tradiční italský pokrm z vajec, který se připravuje přímo v pánvi a podobá se omeletě. Tato varianta s bylinkami, rajčátky, žampiony a kuřecími párky je krásně nadýchaná, zakysaná smetana dodá jemnost. Perfektní snídaně či lehká večeře.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozklepneme, rozšleháme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželí a bazalkou.
Krok 2: Vaječnou směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a znovu vše promícháme.
Krok 3: Žampiony nakrájíme na tenké plátky, rajčátka přepůlíme a párky nakrájíme na kolečka.
Krok 4: Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme nakrájená
rajčata, žampiony a párky a zlehka orestujeme. Krok 5: Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou. Krok 6: Bazalkovou frittatu podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.
rajčata, žampiony a párky a zlehka orestujeme. Krok 5: Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou. Krok 6: Bazalkovou frittatu podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.
Zveřejněno 6. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bazalková frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o289j
Moje poznámka
Bazalková frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o289j
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 4 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 16 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 21 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 29 minutami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 31 minutami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 2 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 3 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 5 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 13 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 15 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 16 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
bazalka čerstvá,
petrželka,
smetana zakysaná,
rajče cherry,
žampióny,
párky,
pepř mletý,
sůl,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.