Bazalková frittata
Frittata je tradiční italský pokrm z vajec, který se připravuje přímo v pánvi a podobá se omeletě. Tato varianta s bylinkami, rajčátky, žampiony a kuřecími párky je krásně nadýchaná, zakysaná smetana dodá jemnost. Perfektní snídaně či lehká večeře.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozklepneme, rozšleháme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželí a bazalkou.
Krok 2: Vaječnou směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a znovu vše promícháme.
Krok 3: Žampiony nakrájíme na tenké plátky, rajčátka přepůlíme a párky nakrájíme na kolečka.
Krok 4: Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme nakrájená
rajčata, žampiony a párky a zlehka orestujeme. Krok 5: Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou. Krok 6: Bazalkovou frittatu podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.
rajčata, žampiony a párky a zlehka orestujeme. Krok 5: Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou. Krok 6: Bazalkovou frittatu podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.
Zveřejněno 6. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bazalková frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o289j
Moje poznámka
Bazalková frittata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o289j
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 15 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 39 minutami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 1 hodinou
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 14 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 14 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 15 hodinami
Suroviny:
vejce,
bazalka čerstvá,
petrželka,
smetana zakysaná,
rajče cherry,
žampióny,
párky,
pepř mletý,
sůl,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.