Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bazalková frittata

Frittata je tradiční italský pokrm z vajec, který se připravuje přímo v pánvi a podobá se omeletě. Tato varianta s bylinkami, rajčátky, žampiony a kuřecími párky je krásně nadýchaná, zakysaná smetana dodá jemnost. Perfektní snídaně či lehká večeře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozklepneme, rozšleháme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželí a bazalkou. Krok 2: Vaječnou směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a znovu vše promícháme. Krok 3: Žampiony nakrájíme na tenké plátky, rajčátka přepůlíme a párky nakrájíme na kolečka. Krok 4: Máslo rozehřejeme v pánvi a přidáme nakrájená
rajčata, žampiony a párky a zlehka orestujeme. Krok 5: Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme pokličkou a necháme pomalu smažit, dokud vejce úplně neztuhnou. Krok 6: Bazalkovou frittatu podáváme s čerstvým pečivem nebo s vařenými brambory.

Zveřejněno 6. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bazalková frittata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o289j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bazalková frittata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o289j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, bazalka čerstvá, petrželka, smetana zakysaná, rajče cherry, žampióny, párky, pepř mletý, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu