Drobenka je pomyslnou korunou krásy moučníků nebo koláčů. Vylaďte ji k dokonalosti
Ať už používáte jakékoli označení – drobenka, žmolenka, posypka či posýpka – jisté je, že toto sypké dokončení sladkého moučníku dokáže po upečení chuťové divy. Recept na drobenku se často dědí, ale můžete vyzkoušet i nějaký zcela nový, ověřený zkušenými kuchaři.
Složení drobenky
Drobenka se skládá z tuku, cukru a mouky, případně dalších přísad.
- Tuk, tedy máslo, je možné nahradit olejem, a to klasickým, kokosovým, nebo třeba ořechovým.
- Cukr můžeme použít moučkový nebo krystal, jako zdravější varianta poslouží i med.
- Také mouka nemusí být klasická hrubá nebo polohrubá, sáhnout můžeme po špaldové nebo kokosové.
- Kromě základních přísad lze do drobenky přidat perníkové koření, skořice, mleté ořechy či mák.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 11 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
Gravlax z lososa podle Gordona Ramsayho zvládnete snadno i doma. Skvěle ochutí a ozdobí silvestrovské chlebíčky
Vánoční štóla: Německý symbol Vánoc pochází z Drážďan, ta pravá drážďanská je s kandovaným ovocem a voní máslem
„Spotřebujte do…“ nebo „minimální trvanlivost“. Víte, jaký je mezi tím rozdíl?